До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід по Джакарті: 9 гарячих точок столиці Індонезії

От про який мегаполісі цілком доречно сказати "місто контрастів", так це про Джакарту. 10-мільйонна (а якщо рахувати населення, що належить до близьких до міста поселень, то і 20-мільйонна) столиця Індонезії – це цілодобові затори, квартали з трущоб і гігантські таргани на вулицях з одного боку – хороші готелі і ресторани і численні нові хмарочоси – з іншого .

Джакарта

У 2017 Джакарта стала найпопулярнішою локацією в Instagram Stories. Чим пояснюється несподівана слава? Шрі Відоваті, який очолює Facebook Indonesia вважає, що ділитися важливими моментами життя – частина культури для індонезійців, тому вони стали одними з головних "постачальників" контенту для Instagram. Чималу роль, очевидно, грає і економічний бум, який зараз переживає країна. А також зростаюча доступність смартфонів і мобільного інтернету.

Реклама
Джакарта @bonaventuraaditya_

Якщо бачити "зворотний бік" Джакарти бажання немає, то не варто залишати центральний район міста. А найцікавіші точки Джакарти – в добірці Vogue UA.

Готель Raffles Jakarta

У 2016 році цей готель зайняв почесне п'яте місце в рейтингу кращих готелів південної Азії Readers' Choice Awards видання Condé Nast Traveler. Готель розташований в діловому центрі міста в 40 хвилинах їзди від міжнародного аеропорту Сукарно-Хатта. Лобі прикрашають роботи відомого індонезійського художника Хендра Гунаван і величезні кришталеві люстри Swarovski.

Отель Raffles Jakarta
Ресторан Attarine

Відносно новий ресторан Attarine з численними зеленими рослинами в інтер'єрі хороший для ланчу. Тут відкрита кухня зі справжньою дерев'яною пічкою, в якій традиційні індонезійські страви зазнають апетитну "модернізацію". Продукти власники ресторану намагаються закуповувати у місцевих фермерів. Соковита томлена корейка під хрусткою цибулею тут одна з кращих у місті.

Ресторан Attarine @frances.ling
Ринок квітів Rawa Belong

Невеликі кіоски квіткового ринку Rawa Belong буквально переповнені величезними зв'язками хризантем, троянд, жоржин. Непогане місце для прогулянки в західній частині міста. Ринок відкритий до обіду.

Цветочный рынок Rawa Belong @nisasukarso
Мечеть Істікляль

Мечеть була побудована на честь здобуття Індонезією незалежності від Нідерландів у 1949 році. Правда, будівництво почалося в 1961 і тривало 17 років. Істікляль є найбільшою мечеттю в Південно-Східній Азії: вона може одночасно вмістити 120 000 людей.

Мечеть Истикляль @prihandoko
Площа Таман Фатахіллах

Головна площа у старій частині міста, де можна орендувати велосипед і покататися по окрузі. Тут стародавні бруковані вулиці і 400-річні будівлі, архітекутра яких нагадує класичні голландські та португальські будови.

Площадь Таман Фатахиллах @ibisstylesmanggaduasquare
Ресторан Enmaru

Апетитну "японську" вечерю і вид на Джакарту з висоти 46 поверху можна отримати в ресторані Enmaru, якщо заздалегідь забронювати столик біля вікна. Морепродукти, які використовують на кухні, прилітають прямо з одного з найбільших ринків риби і морепродуктів в світі – Цукідзі в Токіо.

Ресторан Enmaru @enmarujakarta
Бар Skye

Ресторан, і тераса на 56-му поверсі, яка вдень працює як бістро, а ввечері перетворюється в затишний лаунж-бар – одне з наймодніших місць Джакарти. Тут однаково смачно готують піцу, кесадільї і Бебек горенг (смажену качку або курку в спеціях).

Skye Bar and Restaurant @victoriachoong
Концепт-стор ARA

Міжнародні модні бренди, представлені в Джакарті, можуть обійтися дорожче, ніж в Європі. Тому краще звернути увагу на витвори місцевих молодих дизайнерів. У концепт-сторі роботи молодих талантів представлені нарівні з колекціями визнаних майстрів – Sapto Djojokartiko і Peggy Hartanto. Також тут можна знайти локальні ювелірні вироби і сонцезахисні окуляри.

Концепт-стор ARA @arajakarta
Кав'ярня Ruang Seduh

Перше, що кидається в очі при вході у це кафе – шолом Storm Trooper з Star Wars. Але це не просто гарний сувенір, а повноцінна кавомолка. Тут варять каву з бобів ретельно відібраних сортів кави і асортимент постійно змінюється. Випити кави можна за переглядом фільму в міні-кінотеатрі тут же. За рогом – найпопулярніший книжковий магазин Джакарти – Aksara.

Кофейня Ruang Seduh @irslnaica

Читайте також:

Найдорожча їжа у світі — яка вона

5 необычных закусок к шампанскому

Где производят самые дорогие вина мира

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.