До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шлях відкрито: детальний гід Дубаєм для чудових вихідних

Одним із найскладніших випробувань минулого року стала відсутність подорожей. Але, попри все, дуже хочеться будувати travel-плани і вірити, що невдовзі поїздки відновляться. Зараз, до прикладу, для подорожей відкриті ОАЕ. Vogue.ua рекомендує місця в Дубаї, які варто відвідати.

Хмарочос Бурдж-Халіфа
Де жити

Дубай відомий своїми готелями і зможе задовольнити запити будь-якого мандрівника. Щоб перейнятися бізнес-атмосферою міста і опинитися в самому центрі ділового мегаполісу, варто зупинитися в готелі Waldorf Astoria (DIFC). Це новий флагманський готель мережі Waldorf Astoria, розташований у Міжнародному фінансовому центрі Дубая.

Реклама
С'ют King Corner

Зручне місце розташування у найпрестижнішому районі міста, близькість до аеропорту і головних транспортних розв'язок, кілька конференц-залів і можливість вибрати варіант розміщення на свій смак: від стандартних номерів і с’ютів до апартаментів. Найприємніше, що в якому б номері ви не зупинилися, на вас чекає захопливий вид на місто — панорамними вікнами обладнані всі номери готелю.

С'ют King Corner

Відволіктися і відпочити можна у Waldorf Astoria Spa (флоатинг, хамам, душ Vichy) або в одному з ресторанів на 18-му поверсі: Bull & Bear, St. Trop і Peacock Alley.

Waldorf Astoria Spa, душ Vichy

Bull & Bear — фірмовий ресторан, натхненний оригінальним однойменним рестораном, що колись знаходився у Waldorf Astoria New York. Широкий вибір страв і бездоганний сервіс роблять це місце ідеальним для сніданку, бізнес ланчу або приємного завершення дня у розслабленій атмосфері.

Ресторан Bull & Bear

St. Trop — стильний руфтоп бар з басейном і приголомшливим видом на місто. Елегантний інтер'єр, місцеві акценти в середземноморському меню, музика і вид на хмарочоси гармонійно поєднують атмосферу розслабленого відпочинку в Сен-Тропе і динаміку Дубая.

Руфтоп St. Trop

Peacock Alley — елегантний лаундж-бар, ідеально підійде для неформальних зустрічей. Peacock Alley ("Павина алея") — термін, який був придуманий у минулому столітті в Нью-Йорку. Тоді щовечора у холі нью-йорского Waldorf Astoria збирався міський бомонд. Одного разу хтось дотепно порівняв завсідників цих гламурних зборів з павичами, і цей вислів підхопили кореспонденти. Зараз Peacock Alley є у всіх готелях Waldorf Astoria по всьому світу.

Лаундж-бар Peacock Alley
Квартал Аль-Фахіді

Зараз Дубай, передусім, асоціюється з містом майбутнього. Але задовго до того, як Дубай перетворився на сучасний мегаполіс, епіцентром міського життя було місце, яке сьогодні відоме як історичний район Аль-Фахіді. Цей колоритний район — одне з найстаріших історичних місць у місті із забудовою початку 1900-х років.

Почати екскурсію районом варто з чайної Arabian Tea House на вулиці Al Fahidi у Бур Дубай, де можна зустріти не лише туристів, а й місцевих жителів, і скуштувати традиційні страви та напої, до прикладу, Карак-чай — міцно заварений чай з молоком і спеціями.

Повернувши наліво від Arabian Tea House, ви опинитеся в лабіринті вузьких вуличок. Саме тут можна побачити і відчути традиційний спосіб життя Старого Дубая, з середини дев'ятнадцятого століття до 70-х років минулого століття.

Щоб побачити найцікавіше, рекомендуємо частіше звертати на вподобані вулички — саме там ховається усе найцікавіше. Наприклад, знайдіть бутик-готель XVA ART HOTEL, захований у самому центрі історичного кварталу Аль-Фахіді, з діючими при ньому вегетаріанською кав’ярнею і арт-галереєю. Галерея XVA — одна з провідних на Близькому Сході, що спеціалізується на сучасному мистецтві арабського світу, Ірану і субконтиненту.

Бутик-готель XVA ART HOTEL

Вдосталь нагулявшись вуличками Аль-Фахіді, знайдіть стоянку водного таксі на набережній Дубай Крік. Історія Дубая починається саме від цієї бухти: уздовж її берегів виникали перші поселення рибалок і ловців перлів. Переправитися через Дубай Крік на бік Дейра можна на абрі — традиційному дерев'яному човні.

На іншому боці бухти Дубай Крик знаходяться традиційні ринки — Золота, Спецій і Парфумерний. Головне перед походом на ринки — взяти з собою достатньо готівки. Утриматися і піти без покупок неможливо — добре, що тут досі живе стара добра традиція торгуватися, і навіть у крамниці можна попросити знижку (але це простіше, якщо ви розраховуєтесь готівкою).

Музеї

Щоб дізнатися більше про історію та традиції Дубая, рекомендуємо відвідати Al Shindagha, Дубайський музей і парк Корану.
Al Shindagha — спеціальний музейний комплекс в історичному районі Дубая, в межах якого зараз діють два проєкти. "Дубай-Крік: народження міста" — інтерактивний музей, який розповідає про торговельне становлення міста. "Парфумерний дім" — must visit для бьютіголіків, де можна ознайомитися з традиційними парфумерними інгредієнтами регіону, дізнатися, як створювалися композиції, як було прийнято носити різні аромати, і навіть придбати місцеві нішеві парфуми.

Виставка "Дубай-Крік: народження міста"

Дубайський музей на території Фортеці аль-Фахіді. Тут представлені грандіозні аудіо-відео інсталяції та діорами в натуральну величину, що зображують життя в Дубаї в ті часи, коли його населяли бедуїнські племена.

Дубайський музей

Парк Корану — 12 садів на відкритому просторі й оранжерея, де зібрано 51 рослину — всі, які згадуються в Аль-Корані. На окрему увагу заслуговує Печера Чудес — інтерактивна екскурсія, що демонструє 7 чудес, згаданих в Аль-Корані. Крім свого культурологічного значення, парк Корану має додаткову місію — він є частиною ініціативи муніципалітету Дубая щодо збільшення зелених насаджень у місті.

Парк Корана
Дубайська Опера

Дубайська опера — унікальне місце і перший у місті багатоформатний театр, де проводять абсолютно різні заходи: від оперних і балетних постановок до мюзиклів і модних шоу. Архітектура і внутрішній дизайн будівлі не лише обіграють історичну та культурну спадщину Еміратів, але й дозволяють реалізувати технічно складні постановки.

Дубайська опера

На сцені Дубайської опери часто ставлять Бродвейські мюзикли — це унікальна можливість під час подорожі побачити такі шедеври, як "Привид Опери", "Чарлі і шоколадна фабрика", "Кішки" та інші. А просто зараз артисти опери готуються до прем'єри мюзиклу Mamma Mia!, яка відбудеться у вересні в рамках UK & International Tour.

Оглядовий майданчик хмарочоса Бурдж-Халіфа

Відвідування оглядового майданчика — важливий пункт знайомства з будь-яким містом, а якщо це найвища будівля в світі — це незабутній досвід. Хмарочос Бурдж-Халіфа вражає ще з землі — здається, що верхівка будівлі загубилася у хмарах.

Хмарочос Бурдж-Халіфа

Мандрівники можуть піднятися на 125-й поверх хмарочоса і з висоти 456 метрів над рівнем моря помилуватися панорамою міста, а в безхмарний день і видами безкрайньої пустелі. Під час підйому на швидкісному ліфті мультимедійна презентація розповість про вражаючу історію Дубая і будівництво хмарочоса.

Оглядовий майданчик на хмарочосі Бурдж-Халіфа

Любителі найгостріших вражень можуть піднятися ще вище — на 148-й поверх, де в 2014 році відкрився найвищий у світі оглядовий майданчик At the Top SKY.

Розваги для всієї родини

Інноваційний зал Screen X від мережі кінотеатрів Reel Cinemas — кінотеатр на території Dubai Mall, де використовується спеціальна технологія Screen X: під час трансляції фільму використовуються бічні стіни кінотеатру, що дозволяє глядачеві відчути себе частиною того, що відбувається на екрані. Неймовірні відчуття присутності всередині фільму оцінять як діти, так і дорослі.

Screen X в мережі кінотеатрів Reel Cinemas

Дубайський акваріум — найбільший акваріум у світі, розташований відразу на кількох поверхах Dubai Mall. Тут доступні різноманітні способи знайомства з 140 видами морської флори і фауни, починаючи з прогулянки 48-метровим тунелем з оглядом на 270 градусів до занурення з кисневим балоном або тренування акул.

Дубайський акваріум

Знамениті фонтани біля Dubai Mall — ще одна розвага, яка сподобається і дітям, і дорослим. Фонтани Дубая настільки популярні, що знайти хороше місце для спостереження за ними може бути непростою справою — рекомендуємо придбати квиток на спеціальну плавучу платформу і насолоджуватися шоу поблизу.

Шоу фонтанів у Дубаї
Що важливо знати під час COVID-19

Мандрівники в Дубай після прибуття повинні надати роздруковану копію негативного тесту на COVID-19. Дійсні тільки результати PCR англійською мовою, а тест має бути зроблено не раніше, ніж за 72 години до вильоту. Таку ж довідку потрібно буде надати і в готелі.

Також необхідно:

мати медичну страховку на загальну вартість від 35,000 євро, в тому числі, що покриває ризик ковіду;

- завантажити додаток COVID19 – DXB Smart App (з Apple App Store або з Google Play Store) і зареєструватися в Управлінні охорони здоров'я Дубая. Рекомендують зробити це перед поїздкою;

- заповнити декларацію про здоров'я (видається в аеропорту при реєстрації на рейс);

- заповнити quarantine undertaking form (видається під час польоту).

Перед вильотом з Дубая подорожуюючі здають PCR тести знову.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.