До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що робити в Копенгагені: 9 ідей для мандрівників

Столиця Данії багата знаменитими на весь світ ресторанами, унікальними музеями, дивовижними магазинчиками і, звичайно, цікавими персонажами. Ідеї розваг на будь-який смак – в добірці Vogue UA.

Пити коктейлі в барі Ruby

Схований за дверима без вивіски, Ruby має все, чого можна чекати від коктейль-бару. Бармени знають свою справу на всі сто, тому вечорами тут складно знайти вільний стілець.

Реклама
Бар Ruby, Nybrogade 10, Indre By @micheller131
Слухати музику в концертному залі Датського радіо

Цей музичний майданчик є одним з найдосконаліших у світі щодо технічної оснащеності. Концертний зал в формі куба створений за проектом французького архітектора Жана Нувеля, і нагадує невелике саунд-містечко з чотирма залами-студіями, баром, рестораном і терасою.

DR Koncerthuset, Emil Holms Kanal 20, Vestamager @larslindnilsson
Отримати гастрономічний досвід в Noma

Звичайно, щоб потрапити в оновлений ресторан Noma, неодноразово визнаний найкращим у світі, бронювати столик потрібно за 3-4 місяці. Тим, хто не подбав про бронь заздалегідь, можна спробувати потрапити в Barr (Strandgade 93) або 108 (Strandgade 108), до яких кулінарний геній Рене Редзепі, шеф-кухар Noma, також доклав руку, душу і ніж.

Ресторан Noma, Refshalevej 96 @lapinoukotarota
Поласувати місцевим десертом фледеболлер

У Нью-Йорку всі шаленіють від капкейків, в Парижі палають пристрастю до тістечок-макарунс, але в Копенгагені своя солодка "тема": фледеболлер – бісквіт з гіркою меренги під шаром шоколаду. Придбати фледеболлер можна всюди – в кафе, в супермаркеті, в булочній за поворотом ... Одні з найбільш апетитних, з марципаном і шоколадом Grand Cru, готують в шоколатерії Summerbird.

Шоколатерія Summerbird, Kronprinsensgade 11, Indre By @summerbird_chocolaterie
Оселитися в атмосферному готелі Nimb

Можливо, Nimb – найменша гостинниця у місті, але, без сумніву, найкрасивіша. 13 номерів обставлені бездоганно: кожен з каміном і видом на парк Тіволі. У готелі є елегантний коктейль-лаундж, винний льох, ресторан, відзначений зіркою Мішлен, пивний бар і навіть сироварня.

Готель Nimb, Bernstorffsgade 5, Indre By @mason_rose
Пообідати в ретро ресторані Husmanns Vinstue

Husmanns Vinstue вперше відкрили 1888 року, і з тих пір інтер'єр ресторану кардинально не змінювався. Тут подають традиційні ситні ланчі, в тому числі з копченими вугром і оселедцем. Запивати можна місцевим освіжаючим пивом.

Ресторан Husmanns Vinstue, Larsbjørnsstræde 2, Indre By @rubenpasser
Дивуватися в музеї Ордрупгаард

Ордрупгаард, що 8 км на північ від столиці, представляє три пам'ятки в одному музеї. По-перше, це класичний датський заміський будинок, побудований 1918 року з величезною колекцією мистецтва ХІХ століття, в тому числі творами Ренуара, Сезанна, Моне, Мане і Гогена. По-друге, поруч – колишній будинок (збудований 1942 року) Фінна Юля, першого датського предметного дизайнера, який отримав міжнародне визнання. А по-третє, 2005 року музей розширився, туди додали драматичний чорний бетонний будинок, спроектований Захі Хадід.

Музей Ordrupgaard, Vilvordevej 110, Charlottenlund @lisa_pilates_writing_traveling
Шопитись в торговому центрі ILLUM

Шопінг-молл Illum легко завдасть шкоди кредитній карті. Café X на цокольному поверсі пропонує не тільки апетитні сніданки, а й відмінний вид на головну шопінг-вулицю міста. У моллі розміщені всі великі міжнародні модні бренди і такі скандинавські марки, як Sand, Acne, Björn Borg, Filippa K, Gant.

Шопінг-молл ILLUM, Østergade 52, Indre By @jurjenaandewiel
Повечеряти в ресторані Mielcke & Hurtigkarl

Назву цього ресторану запам'ятати нелегко, але вечеря у Jakob Mielcke і Jan Hurtigkarl буде незабутньою. Розташований в будівлі XVIII століття збудованій в парку Фредеріксберг, ресторан має драматичний декор і аудіосистему, яка транслює звуки природи. Апетитне меню Mielcke & Hurtigkarl не вибивається із загальної стилістики закладу.

За матеріалами cntraveller.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.