До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чим захопитися в Лондоні цієї осені: 6 класних ідей

Світська левиця й журналістка Дарина Малич ось уже понад п’ятнадцять років живе у Великій Британії. Для Luxury International Magazine Дарина пише про моду й культуру, а також любить розповідати про життя в Лондоні, сповнене тонкощів і вишуканих сюрпризів. Спеціально для vogue.ua Дарина зібрала гід столицею Англії, у якому кожен знайде щось цікаве для себе.

Дарина Малич

У Лондоні живуть і працюють цікаві й успішні люди з усіх куточків світу. Тут панує настрій яскравого спілкування, перспектив, унікальних зв’язків і лояльності англійських законів. Лондон поєднує в собі стільки привабливих якостей, що цілком заслуговує на статус світової столиці.

Реклама
Лондон, Велика Британія. Photo: Getty Images
Де гуляти

Гайд-парк (Hyde Park) — обов’язкове місце для денної прогулянки. Пішки, велосипедом чи верхи, уздовж річки стежкою або на човні. У парку ви неодмінно зустрінете королівських лебедів, що походжають уздовж берега й почуваються тут повноцінними господарями.

Гайд-парк. Photo: Getty Images

Вечірню прогулянку плануйте в районі Сент-Джеймс. Це затишна й атмосферна частина Лондона, де відчувається дух англійської аристократії, від архітектури до антикварних крамничок і літніх пар на прогулянці.

Район Сент-Джеймс, Лондон. Photo: Getty Images
Де зупинитися

У Лондоні досить просто знайти готель на будь-який смак і бюджет. Щоб відчути англійську розкіш, рекомендую Claridges Hotel, який розміщується в околицях Бонд-стріт. Тут зупинялася королева Вікторія, Вінстон Черчилль і Одрі Гепберн. У цьому готелі влаштовують найвишуканішу церемонію afternoon tea в Лондоні, під час якої дотримуються всіх традицій і подають прекрасні скони.

Якщо ж хочете зупинитися в стильному місці, то The Mandrake Hotel поряд з Оксфорд-стріт стане чудовим вибором. Готель вирізняється унікальним дизайном: його стіни прикрашають предмети сучасного мистецтва й фігури фантастичних створінь. Атмосфера тут богемна, що вабить у світ фантазій і натхнення.

Що купувати

Лондон — точно не те місто, у якому можна відмовити собі в шопінгу. Тут є все, від відомих до нішевих брендів, що зачаровують естетикою й концепцією. На Слоун-стріт безліч бутиків знаменитих Домів, як-от Saint Laurent, Tom Ford, Chanel, Hermès, Dolce & Gabbana, Dior, Gucci. Для більшої різноманітності можна вирушити в універмаги Harrods, Westfield, Selfridges і Liberty. Останній — мій улюблений, оскільки саме тут в невеликій кількості представлені ексклюзивні бренди, що дають змогу знайти унікальні вироби в одному екземплярі.

Куди навідатися

Восени в Лондоні влаштовують один захід, що перевершує всі інші, — Frieze Art Fair. На цей артярмарок з’їжджаються колекціонери, артдилери, мистецтвознавці та шанувальники мистецтва з усього світу. З 13 жовтня ярмарок триває в різних галереях у центрі Лондона, найразючіші з яких розміщуються у Вестмінстері й Мейфері. Серед галерей, на які варто звернути увагу, — Gagosian, White Cube, Halcyon Gallery, Maddox Gallery і, моя улюблена, Thaddaeus Ropac (ця галерея колись була домом шляхетної родини, і в ній досі панує атмосфера затишку та англійської гостинності).

Що скуштувати

Гастрономічна сторона Лондона — це окрема пам’ятка, гідна вивчення. Якщо вам, як і мені, імпонують стриманість і вишуканість, заплануйте вечерю в Galvin La Chapelle. Цей ресторан континентальної кухні розміщується в будівлі колишньої церкви. Під високим склепінням стель, де панує приголомшлива аура від кольорових вітражів, ви отримаєте незабутню насолоду від вечері.

Якщо ви прихильник особливих інтер’єрів, відвідайте ресторан Sexy Fish, над умеблюванням якого працював геній сучасного мистецтва Демієн Герст. Nobu London — найкращий ресторан для гурманів японської кухні. За китайською кухнею вирушайте до China Tang у готелі Dorchester. Ідеальні місця для романтичної вечері — ресторани 34 Mayfair, Scott's і Berners Tavern.

Де провести вечір

Попри пандемію, вечірнє життя в Лондоні триває з колишнім ентузіазмом. Ідеальне поєднання веселощів і комфорту — у Chiltern Firehouse, улюбленому місці голлівудських знаменитостей. Неодмінно скуштуйте їхніх фірмових мінібургерів з крабом, що добре смакують з коктейлем Corpse Reviver # 2.

За вечірнім коктейлем вирушайте до бару Mr.Frogg в Мейфері, відомого екзотичними напоями з рідкісних інгредієнтів, а тутешні бартендери — зірки у світі міксології. Для елегантного вечора або бізнес-зустрічі рекомендую Connaught Bar і Isabel's. А якщо ви або ваші друзі перебуваєте в якомусь приватному клубі, обов’язково зазирніть до Annabel's і LouLou's, адже ці заклади, без перебільшення, є символами англійської культури.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.