До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

20 столиць, де має побувати кожен

"Найліпший" напрямок для подорожі визначити складно. Комусь подобається відпочивати у теплих краях, хтось хоче покататися на лижах. Гурманів цікавлять лише ресторани, а затяті туристи хочуть зробити гарні світлини. Щоб полегшити вибір, було складено рейтинг найкращих столиць, де сподобається більшості туристів. Ось 20 міст, в яких має побувати кожен.

Лісабон, Португалія. Photo: Hugo Sousa on Unsplash

Сервіс зі зберігання багажу Bounce склав рейтинг найкращих столиць для туристів на підставі кількох показників. Для рейтингу вивчалися вартість готелів, ціни на громадський транспорт, рівень злочинності, середня температура й середня кількість опадів, а також кількість визначних пам'яток і ресторанів на квадратний кілометр у 69 розвинених країнах.

Реклама

У підсумковому списку є кілька очевидних туристичних міст, таких як Париж та Лісабон, але є й несподівані міста. Дослідники припускають, що міста з теплою погодою і низьким рівнем опадів є бажаними напрямками для відпочинку, тому багато маловідомих середземноморських й близькосхідних столиць опинилися у верхній частині списку.

У процесі складання рейтингу з’ясувалося кілька цікавих фактів, до прикладу, Вадуц у Ліхтенштейні отримав оцінку 0/100 за рівень злочинності й став найбезпечнішою столицею у світі. Тим, хто любить прохолоду, підійде Нур-Султан у Казахстані, де середня річна температура становить 3°C. А якщо говорити про популярність у соціальних мережах, то лише дві столиці на Землі були згадані у понад 100 мільйонах хештегів у Instagram — Лондон (151 мільйон) та Париж (120 мільйонів).

Гортайте нижче, щоб побачити 20 найкращих столиць для туристів.

Текст: Bec Whish
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.