До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олена Зеленська закликала ЄС надати Україні статус кандидата на членство

Україна – незаперечна частина Європи. Це засвідчує географія, історія та сьогодення. Нині наша країна бореться за європейські цінності, захищаючи не тільки себе, а й весь континент. Крок, на який дуже очікують українці від країн – членів Європейського Союзу, – готовність до об’єднання. Сьогодні про це мріє вся країна, а українське керівництво використовує всі можливі дипломатичні інструменти. Активну діяльність у цьому напрямі провадить і перша леді України Олена Зеленська, яка виступила на міжнародній конференції WomenNOW у Мадриді.

Олена Зеленська

Під час виступу Олена Зеленська звернулася до представників Європейського Союзу із закликом надати Україні статус кандидата на членство: "23–24 червня на засіданні Європейської ради буде розглянуто питання надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Це те, чого нині чекають у кожному окопі та в кожному бомбосховищі. Щоб нас запросили в Європу вже не як біженців, а як однодумців і союзників. Людей, які б’ються зараз не лише за себе, а й за те, щоб агресор не прийшов у Європу. Хтось запитає: а що ми маємо для вступу в ЄС? Я скажу: у нас є головне – ми цінуємо людське життя".

Реклама

У конференції також узяли участь інші лідерки, зокрема, третя віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань екології та демографічних викликів уряду Іспанії Тереза Рібера, економістка та професорка Університетського коледжу Лондона Маріана Мацукато, директорка відділу з питань розвитку бізнесу банку Santander Крістіна Альварес, учасниця паралімпійських ігор Сара Андрес (Іспанія), колишня віцепрезидентка Національної асамблеї Афганістану Фавзлі Коофі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.