До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зворушливі кадри з Бучі та Ірпеня – у новому відео гурту Sheetel

Український рок-гурт Sheetel випустив трек SUN – про війну та її наслідки. У лірик-відео використані роботи фотографки Вєри Бланш, які вона знімала на деокупованих територіях Київської області – в Ірпені, Бучі, Бородянці. Фото з деокупованих територій, які ще в березні були зайняті російськими загарбниками, разючі та зворушливі – і нагадують про те, що навіть у найтемніші часи людське око й душа здатні помічати красу.

Сама пісня – це звернення героя до умовного божественного образу, яким тут виступає сонце. "Могутнє світило, що дарує життя та гріє теплом, також здатне все те живе спалити вщент, знищити, стерти. Герой звертається до сонця як до останньої можливості покаятися й осмислити істинну причину скоєних людством жахів. Чому, маючи у своєму житті такі прекрасні сенси, як любов, щастя, творчість, людина звіріє та нищить усе це?" – коментує фронтмен гурту та автор пісні Антон Шитель.

Реклама

Для обкладинки треку використано фото брами в Бучі, на якому зображені дитячі малюнки, а поруч – мапа з помітками російською мовою. "Це фото зроблене на брамі в Бучі в перші дні деокупації, коли повітря ще тиснуло запахом спалених будинків і трупів. Найімовірніше, це мітки для рашистів, або карта була намальована на трасі" – розповідає історію фото її авторка.

Вєра Бланш – українська арт- та фешн-фотографка, що співпрацювала з британським виданням Fucking Young, італійським Labotanica, українськими Vogue, Harper's Bazaar, а нині як акредитована в ЗСУ фотокореспондентка знімає деокуповані території.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.