До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про новий альбом Адель "30"

Весь останній місяць проходить під знаком тріумфального повернення Адель. Співачка порушила шестирічне мовчання ефектно: випустила перший за шість років сингл, знялася відразу для двох обкладинок Vogue, дала перше за ці роки велике інтерв’ю і готується до виходу нового альбому. Платівка під назвою "30" вийде 19 листопада — ну а ми тим часом зібрали все, що відомо про новий альбом співачки.

STEVEN MEISEL (vogue.co.uk)

"Коли мені було 30, все моє життя пішло шкереберть, а я навіть не знала про це. За кілька місяців до свого дня народження я „відкусила" гранату й жбурнула її буквально в центрі свого життя. Ми з чоловіком дуже довго тримали в таємниці розлучення. Нам довелося не поспішати, тому що в цьому брала участь дитина. Я дівчина з розбитим серцем — але я жива, щаслива і йду далі". Це цитата з великого, майже програмного інтерв’ю Адель, яке вона дала британському Vogue. У ньому співачка розповідає про розлучення із Саймоном Конеккі, про виховання дитини, про втрату ваги — і про те, як усе це відбилося на її новому альбомі, який ми почуємо зовсім скоро і який, судячи з усього, буде видатним.

Реклама

Останній альбом Адель вийшов шість років тому, восени 2015 року. Він називався "25" — традиційно співачка називає свої альбоми за віком, у якому їх було написано — і став без перебільшення тріумфом співачки. Тоді Адель виграла з ним п’ять премій "Ґреммі", зокрема й ключові — за "найкращий альбом року" і "пісню року", три премії Brit Awards, а незабаром після цього стала хедлайнером Гластонбері й офіційно — однією з найуспішніших артисток Великої Британії. Після небувалого піднесення й успіху настала пауза: Адель пережила особисту кризу й депресію, важке розлучення з чоловіком, з яким вони були разом понад вісім років, і, за її власним визнанням, взагалі не писала нової музики, а весь час приділяла синові — головній людині в її житті.

Але час нової музики все ж настав. У жовтні 2021 року на визначних пам’ятках у всьому світі з’явилися рекламні щити з написом "30", пофарбовані в характерний блакитний колір, який водночас з’явився в інстаграмі Адель. У такий спосіб співачка розгорнула кампанію свого нового альбому — що матиме назву "30", тому що Адель почала роботу над ним три роки тому, коли їй було 30 років. Рекламні щити із цифрою "30" прикрасили Бранденбурзькі ворота в Берліні, Колізей у Римі, Тауерський міст — тож новини про альбом не залишилися непоміченими. У соцмережах Адель підтвердила, що альбом вийде 19 листопада, і додала: "Коли я почала працювати над альбомом, я точно була зовсім не там, де сподівалася опинитися у свої 30. Водночас за останні три роки я дізналася багато небувалої істини про себе. Я скинула багато шарів, але також огорнула себе новими. Я б навіть сказала, що ніколи в житті не почувалася так спокійно. Отже, я готова нарешті випустити цей альбом".

В інтерв’ю британському Vogue співачка відверто розповіла про період, коли писала цей альбом — і назвала його своїм найсильнішим альбомом за все життя. "Я відчуваю, що цей альбом — це самознищення, потім саморефлексія, а відтак своєрідна самоспокута. Але я почуваюся готовою. Я справді хочу, щоб цього разу люди почули мою версію історії". Альбом написано за останні три роки, співачка працювала над ним у Штатах, де живе тепер разом із сином і домашніми тваринами. За її словами, вона записала це — як і багато інших альбоми — для свого сина. "У мого сина було багато запитань. Справді хороші запитання, справді невинні запитання, на які в мене просто немає відповіді. „Чому ви досі не можете жити разом?" — наприклад. Я просто відчувала, що хочу пояснити йому через цей альбом, хто я і чому я добровільно вирішила зруйнувати все його життя в гонитві за власним щастям. Іноді це робило його дуже нещасним. І це справжня рана для мене, і я не знаю, чи зможе вона коли-небудь загоїтися".

Мабуть, це і найособистіший альбом Адель. До нього навіть увійшли записи її розмов із сином — дуже особистих, коли вона розповідала йому про розлучення. "Через жахливе занепокоєння я не пам’ятала, що говорила, а що ні Анджело про розлуку". Її терапевт порадив записувати голосові аудіо їхніх розмов, щоб вона не прокидалася вранці переляканою в роздумах, що вона йому сказала (фрагмент одного з них з’явиться в котромусь із треків). "Я завжди давала синові зрозуміти, що я відчуваю, із самого раннього віку. Ці розмови не були простими — і ви почуєте їх в альбомі".

Єдиний трек з нового альбому, який ми чули — це Easy on me, випущений 15 жовтня. В інтерв’ю Адель розповіла, що написала пісню невдовзі після того, як стало ясно, що має бути розлучення. Пісня — гарна, меланхолійна фортепіанна балада, присвячена ностальгії, а впродовж треку Адель раз по раз звертається до свого восьмирічного сина. Естетське чорно-біле відео зняв у Квебеку зірковий режисер, володар Гран-прі Каннського кінофестивалю Ксав’є Долан. У драматичному кліпі Адель залишає якийсь будинок і їде звідти разом з меблями. Вона вдягнена у вільні штани й розкішний лакований плащ Lanvin, який підкреслює її силу й драматизм.

Співпродюсером нового альбому став Грег Керстін, який також працював над кількома треками в її попередньому альбомі "25", включно з його головним синглом "Hello". Також над новим матеріалом працював шведський композитор Людвіг Йоранссон, який дістав премію "Оскар" за свою музику до "Чорної пантери" і написав музику для Childish Gambino. Трек Easy on me став гітом у перший же день. На Spotify пісня зібрала понад 40 мільйонів прослуховувань за день, а кліп на пісню — понад 80 мільйонів переглядів на YouTube. І це — яскраве свідчення, що світ дуже скучив за Адель.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.