До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Голоси мирних: Наталя Могилевська розповіла про загибель рідної людини

Залишаючись у Києві з першого дня повномасштабного вторгнення, Наталія Могилевська відвідувала шпиталі, розвозила гуманітарну допомогу будинкам для літніх людей, дитбудинкам, штабам із переселенцями. Вона ділилася з людьми силою та вірою, підтримувала співгромадян, співала в метро.

Наталя Могілевська

"Мені здається, що звання народного артиста – про те, що ти маєш бути з народом як в щасті, так і в нещасті. Ти маєш бути поруч", – каже співачка. І вона була поруч з людьми.

Реклама

Ця жорстока загарбницька війна принесла Наталії особисту важку втрату, яку артистка довірила Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова. Її дядько Олександр – найрідніша для неї людина – загинув у Маріуполі через російське бомбардування. Снаряд потрапив просто в його будинок. Співачка поділилася, що дядько був її єдиною сім’єю та її другим батьком, адже ще в юності вона втратила батьків, і в неї немає ні дітей, ні власної родини: "Моя родина, де я могла відчувати себе дитиною, – це родина мого батька в Маріуполі… Кожного літа в дитинстві я їздила туди, на моє маленьке море". Ставши відомою співачкою, коли приїжджала з концертами, Наталія завжди зупинялася у дядька. Вона з величезним теплом згадує, якою доброю, відкритою та працьовитою людиною він був і як сильно пишався зірковою племінницею. Про його загибель вона дізналася лише за два тижні після трагедії; рідним довелося поховати його прямо на власному подвір’ї, "у трояндах, що я дуже любила", – із тремтінням в голосі розповідає співачка.

Наталя Могилевська

Їй довелося чимало побачити і пережити за останні місяці. Щойно звільнили від окупантів Київщину, як вона вже була там, у Бучі, Ірпені: "Мені люди принесли Біблію з уламком ворожого снаряду, що потрапив про в обкладинку, показали відео- та фотодокази таких жахливих злочинів, що я не можу навіть передати". Ту понівечену Біблію з уламком в обкладинці співачка передала до архіву Музею "Голоси Мирних".

Під впливом усього побаченого Наталія Могилевська пише дуже емоційні пісні. "У мене зараз такий період, що ці пісні турбують мене вночі, і я прокидаюся від того, що вірші самі пишуться", – каже співачка.

У травні вийшла її нова пісня "Я вдома" – артистка наголошує, що це дуже важлива пісня для всіх, хто залишився. Наталія поділилася, що скоро вийдуть ще дві: "Думаю, що і про Маріуполь буде або про моє маленьке дитяче море".

Поділитися власною історією можна кількома способами:

- напишіть вашу історію на власній Facebook-сторінці з хештегами #Голоси_Мирних #розкажіть_свою_історію та запросіть друзів та рідних долучитися;

- відвідайте портал Музею та натисніть "Розповісти історію" праворуч зверху;

– зателефонуйте на безкоштовну гарячу лінію: 0 (800) 509 001.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.