До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Євробачення – 2023" відбудеться у Великій Британії

Європейська мовна спілка (EBU) та BBC підтвердили, що "Євробачення – 2023" відбудеться у Великій Британії. У 2022 році Україна здобула перемогу на пісенному конкурсі, тому у 2023 році мала б приймати його на своїй території. Однак ухвалено рішення змінити місце проведення в цілях безпеки.

Велика Британія цьогоріч посіла друге місце в конкурсі. Раніше британський прем’єр-міністр Борис Джонсон заявляв, що "Євробачення" має відбутися саме в Україні, однак European Broadcasting Union вирішила інакше. Місто, в якому відбудеться "Євробачення – 2023", виберуть за кілька місяців за допомогою конкурсної процедури. Дати проведення конкурсу також оголосять згодом.

Реклама

Організатори "Євробачення" зазначили, що впродовж всієї події наступного року всіляко підтримуватимуть Україну та впровадять українські елементи в шоу. Україна, як країна-переможниця "Євробачення – 2022", також автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.

"Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести пісенний конкурс „Євробачення" у Великій Британії у 2023 році, — сказав виконавчий директор „Євробачення" Мартін Остердаль. — BBC уже чотири рази брала на себе зобов’язання провести конкурс замість інших країн-переможниць. Продовжуючи цю традицію солідарності, ми знаємо, що наступного року конкурс продемонструє креативність і майстерність одного з найдосвідченіших суспільних мовників Європи, водночас гарантуючи, що цьогорічні переможці — Україна — будуть відзначені та представлені протягом усієї події".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.