До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про новий альбом Леді Ґаґи

10 квітня Леді Ґаґа випускає шостий студійний альбом Chromatica. Схоже, це буде поверненням тієї Леді Ґаґи, яку ми любимо і яка звела з розуму світ у 2010-х. Vogue.ua зібрав усе, що відомо про новий альбом.

Називайте це невдачею або, навпаки, маркетинговим генієм, але кампанія альбому Chromatica фактично почалася ще в січні. Тоді в інтернеті стався виплив першого синглу альбому Stupid Love. Із січня його грали в клубах у всьому світі й він навіть став саундтреком до одного з показів на New York Fashion Week, водночас офіційна дата виходу була загадкою. У підсумку пісню й кліп презентували 28 лютого. Stupid Love знаменує собою повернення тієї Леді Ґаґи, яку ми знаємо й любимо: це масштабне танцювальне відео з балетом і безліччю персонажів у кадрі, де за сюжетом героїня Ґаґи має запобігти батлу між двома ексцентричними космічними народами.

Реклама

Новий альбом називається Chromatica й виходить 10 квітня. Перше, що про нього треба знати, — навколо альбому ходить безліч чуток. Найобговорюваніша — в альбом увійде колаборація Леді Ґаґи й Граймса. З погляду музики Chromatica, обіцяє Леді Ґаґа, буде десь між її альбомами Born This Way 2011 року та Artpop 2013 року. "Ми, безумовно, танцюватимемо", — сказала Ґаґа про цей альбом у недавньому інтерв’ю для Apple Music Beats 1. "Я вкладаю в цю музику все своє серце, весь свій біль, усі свої повідомлення з іншого світу, які отримую. Альбом буде веселим, енергійним і дійсно чистим. Я хочу, щоб люди танцювали й почувалися щасливими".

Безумовно, Chromatica буде артальбомом і нас, напевно, чекає надзвичайна обкладинка. Перед прем’єрою Stupid Love в Штатах з’явилася серія рекламних щитів, на яких була обкладинка треку із зображенням з липкими рожевими губами й металевими літерами (великий план губ також натякає на лінію косметики Gaga, Haus Laboratories, тож, можливо, помада Stupid Love з’явиться незабаром).

Що означає слово Chromatica? Chromatica має подвійне значення, що стосується як хроматичної музичної гами, так і кольору, обидві ці теорії Леді Ґаґа давно досліджує. Одним з музичних продюсерів альбому буде Макс Мартін, який відповідав за найвидатніші хіти з попмузики за останні 20 років, від "... Baby One More Time" Брітні Спірс до "Teenage Dream" Кеті Перрі. "Він приголомшливий продюсер, — говорить Леді Ґаґа. — Я ніколи не працювала з ним, тому що завжди переконувала себе, що пишу власну музику, продюсую себе сама й мені не потрібно працювати з Максом. Але тепер я вирішила перестати бути дивачкою, познайомитися з ним і спробувати".

Альбом записали в Лос-Анджелесі в студії легендарного американського музиканта Френка Заппи. Тепер вона належить співачці — три роки тому леді Ґаґа купила його маєток на голлівудських пагорбах за 5 мільйонів доларів.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.