До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#VOICESOFNATION: Катерина Кухар декламує монолог Мавки з "Лісової пісні"

Vogue UA продовжує #VOICESOFNATION – проєкт з участю українських артистів і зірок спорту, спрямований на промоцію української пісні й поезії та підтримку нашої країни у світі. Наступна його учасниця – Катерина Кухар, яка вибрала для декламації монолог Мавки з "Лісової пісні".

"Лісова пісня" – це українська душа. Своєрідний культурний код нації, глибокий сенс якого можна розшифрувати і читаючи однойменну драму-феєрію Лесі Українки, і переглядаючи легендарний балет "Лісова пісня", і прослуховуючи музику Михайла Скорульського, який надав великої уваги фольклору Волині в цьому творі. А вже невдовзі світ зможе познайомитися з українською культурою через анімаційний фільм "Мавка. Лісова пісня". "Мавка прийшла до нас із давніх українських міфів, – розповідає Катерина Кухар. – Геніальна Леся Українка назавжди зробила її символом непереможного кохання. І надихнула інших митців на безліч творів про неї. Сьогодні Мавка – це цілий магічний Всесвіт. У балеті Мавка – це міфічна лісова істота, яка несе світові чистоту бажань, дій та думок. Вона живе серцем, уміє кохати й навіть пробачити зраду. Сьогодні легендарна "Лісова пісня" – це наш діамант як у літературі, так і в балеті. Я завжди з насолодою танцюю цю партію. За задумом творців у світі мультфільму "Мавка" лісова німфа дістане мою балетну ходу та грацію".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.