До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прем'єра: танці Apache Crew у фільмі нового джазового гурту Pokaz Trio

20 червня український джазовий гурт Pokaz Trio випустив дебютний альбом і кліп Kintsugi, а вже 28 червня тріо можна буде почути на Leopolis Jazz Fest.

Pokaz Trio – джазовий гурт з Одеси, який 2016 року створив піаніст і композитор Андрій Показ. До нього, крім Андрія, входять барабанщик Яків Тарунцов і басист Євгеній Мірмір. У своїй музиці Pokaz Trio виходять за межі джазу, поєднують класику, етнічну та електронну музику. Kintsugi – дебютний альбом музикантів, який вони представили на норвезькому лейблі Losen Records.

Реклама

Разом з альбомом музиканти показали міні-фільм Kintsugi. Його режисер – танцівник, хореограф, засновник трупи Apache Crew, Анатолій Сачивко, а стилістом виступила дизайнер Таню Муіньо, постійний режисер кліпів Дмитра Монатика. Головні ролі у стрічці виконали трупа Apache Crew і хореограф Анастасія Харченко, колись солістка трупи Київ Модерн Балет Раду Поклітару. У назву альбому і фільму автори винесли японське поняття Kintsugi – це мистецтво реставрації кераміки; не маскування, а додання об'єкту історичного змісту. Для Pokaz Trio поняття Kintsugi – можливість нагадати собі і оточенню про те, що створювати – завжди складніше, ніж руйнувати, але саме до творення прагне людина.

"Основна думка кінцугі – трансформувати "недоліки" предметів у переваги", – розповідає про альбом і його ідеї музикант Андрій Показ. – Так, будь-яка річ стає дорожчою, якщо з нею пов'язані наші спогади. У ширшому сенсі можна перенести цю ідею на все, що оточує нас: міста, природу і, звичайно ж, рідних людей. Тому основною ідеєю альбому і, зокрема, однойменного треку, є "шлях у просторі" і спостереження за тим, з чим ми стикаємося в нашому житті".

За останні два роки Pokaz Trio брали участь у Koktebel Jazz Festival, Odessa Jazz Fest, Klaipeda Jazz Festival, гастролювали Іспанією, Францією та Литвою, а 2019 року дебютують на сцені Leopolis Jazz Festival у Львові. "Ми посилено репетируємо, – розповідає Андрій Показ. – Хочемо приїхати до Львова в "піковій" формі, нескінченно шукаємо нові грані. У межах Leopolis Jazz Festival представимо новий альбом, але будуть і композиції, яких ще ніхто не чув".

Pokaz Trio

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.