До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плейлист: что слушает группа Dakh Daughters

10 декабря фрик-кабаре Dakh Daughters отправляется в большое всеукраинское турне. В Одессе, Львове, Днепропетровске, Полтаве и Киеве его участницы представят новую програму "Як я була Алисою", созданную по мотивам новелл Льюиса Кэролла. "Ми вирушаємо в подорож, їдемо довго, йдемо, проходимо залами, коридорами, зустрічаємо людей, звірів, істот. П’ємо вино… а до чого ж тут вино? Добре. П’ємо чай. Так, чай п’ємо. Згадуємо як було, згадуємо як воно є, згадуємо як воно буде", – говорятDakh Daughters о своем новом спектакле. Между концертами девушки нашли время и рассказали Vogue.ua о своей любимой музыке.

1. Meredith Monk – Churchyard Entertainment

Meredith Monk є одна з перших виконавиць, з якою нас познайомив Влад Троїцький, наш режисер, гуру й батько! Він зіграв велику роль у формуванні нашого смаку, як і музичного, так і театрального, і літературного. Пам’ятаємо, ми це тоді подивилися і подумали: от скільки цікавого у світі театру і музики є! Meredith Monk залишається одною з наулюбленіших наших співачок й дотепер, вона дуже багатогранна особистість.

2. Сестричка Віка – Ганьба

Сестричка Віка – це така собі ікона першої жінки-фріка , що зявилася ще в залежній Україні (1989 рік, фестиваль "Червона Рута"). Наскільки вона вільно і красиво себе поводить, наскільки в неї гострі і болючі тексти, і наскільки вона стильна і крута для того часу! Приємно, що в Україні уже в ті часи були такі прогресивні митці.

3. Die Antwoord – Enter The Ninja

Ми давно любили цих чуваків, ще коли вони тільки з"явилися в 2008 році – бо зараз це вже мейнстрім. Але все одно вони круті! Цього літа ми брали участь у багатьох open-air фестивалях по всьому світу, і двічі виступали з ними на одному і тому ж фесті. Нарешті відірвалися на їхньому лайв-концерті!

4. Hauschka – Radar

Від мінімалістів ми теж нікуди не дінемося :) Свого часу ми дуже багато слухали такої музики. Композитори-мінімалісти – Пярт, Глаз, Рейх, Найман – дуже приченті до наших музичних смаків. Це така окрема каста музикантів, які сприймають музику і створюють її ніби крізь призму краплі води, або кришталю, щось в цьому є таке дуже тонке і ніжне. Ну і, звичайно, нам дуже цікаві всякі експеременти з препарованими роялами, грою на струнах і т д.

Реклама

5. Bob Wilson – Shakespeares Sonnet 66 "Tired with all these, for restful death I cry"

Цей плейліст не може бути цілісним без геніального американського режисера, драматурга й артиста Боба Вілсона. Це теж для нас непростий матеріал – і є навыть деяка схожість між тим, що робить Вілсон і ми.
Любим ми його давно і до сих пір!

Читайте также:

Премьера: новая песня группы Bahroma

Юля Санина о новом альбоме The Hardkiss

Блог: участницы группы Dakh Daughters про таити

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.