До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плани на літо: 10 найкращих концертів у Києві

Від романтичних Cigarettes After Sex до культових Gorillaz і Massive Attack: літній графік концертів зводить з розуму.

Cigarettes after Sex

14 червня в Atlas

Реклама

У Києві вперше виступить група Cigarettes After Sex. Її музика звучить на показах Calvin Klein і в серіалі "Оповідь служниці", а у кліпів мільйони переглядів на YouTube. При цьому, свій дебютний альбом Cigarettes After Sex записали тільки минулого року: це томний, меланхолійний ембієнт-поп, під який хочеться танцювати і цілуватися.

J. Bernardt

17 червня в Зеленому театрі

J.Bernardt – камерний, але добре відомий в Україні проект. Це сайд-проект учасника популярної бельгійської інді-групи Balthazar Їнте Депре – чарівного бородатого хлопця з чуттєвим голосом, який вже не раз грав в Києві. Його перший сольний альбом Running Days – музика романтична, в міру танцювальна і дуже літня. Сам музикант розповідає, що більшість пісень написані в дорогах і подорожах.

Apparat і Telefon Tel Aviv

22 червня на арт-заводі "Платформа"

Promin' – нова серія концептуальних вечірок від музичного агентства H2D і Smailov. Організатори обіцяють, що об'єднають в них найактуальнішу електронну музику і цифрові інновації. На першій вечірці виступлять Саша Ринг зі своїм проектом Apparat і один з найвпливовіших електронних продюсерів, Джошуа Юстіс, з live-шоу свого всесвітньо відомого електронного проекту Telefon Tel Aviv.

Сашу Ринга, зірку берлінської електронної сцени, в Києві добре знають. У минулому учасник групи Moderat, рік тому Ринг приїжджав до Києва зі своїм сольним проектом Apparat. Найсильніша сторона Рингу – різнобічність: його концерти відбуваються в Кельнській і Гамбурзькій філармоніях, авангардних європейських клубах, а сам він пише музику навіть для опер. Наприклад, серед його останніх прем'єр – альбом "Krieg & Frieden" – музика Ринга для німецької театральної постановки за мотивами роману "Війна і мир".

Jamiroquai

21-24 червня, фестиваль BELIVE, стадіон "Олімпійський"

Хедлайнери фестивалю Belive – Jamiroquai, легендарна британська група, власники Grammy і ще близько десяти престижних нагород. На BeLive Jamiroquai представить свій новий альбом Automaton, який вийшов 2017 року після семирічної паузи. Automaton – восьмий студійний альбом, він, як стверджує лідер групи Джей Кей – про любов, пристрасть і дружбу. В інтерв'ю Джей Кей розповідає про те, що зараз люди заручники своїх смартфонів, і це не є справжнім життям. "На знак визнання штучного інтелекту і технологій в сучасному світі ми починаємо забувати про більш приємні, прості і виразні речі – наприклад, про відносини один з одним".

Gorillaz

25 липня на фестивалі U-park

Найкращі музичні новини цього літа у фестивалю U-Park: його хедлайнером 25 липня стануть легендарні Gorillaz. Це буде перший виступ Gorillaz в Україні. Деймон Албарн і його команда представлять в Києві Humanz – свій новий, дуже концептуальний і складний альбом, який 2017-го наробив чимало шуму по всьому світу. Того ж року в світове турне група вирушила величезним складом – з п'ятьма бек-вокалістами і цілою групою яскравих, молодих музикантів, які взяли участь у записі альбому. Якщо хоча б частина цієї команди приїде до Києва, то концерт запам'ятається надовго.

Massive Attack

26 липня на фестивалі U-park

В Україні вперше виступлять британці Massive Attack. Їх пісні завжди більше, ніж просто музика: 2000-них група виступала проти війни з Іраком, минулого року віддала частину доходу з концертів – табору біженців в Лівані, а цього – видалила свою сторінку в Facebook на знак незгоди з політикою про розголошення особистих даних користувачів.

Adam Naas

30 липня в BelEtage

До Києва вперше їде молодий французький музикант Adam Naas – нова зірка французького соулу, володар глибокого, незвичайного голосу. Адаму 24 роки, у Франції про нього вже щосили говорять, але в Україні майже не чули: ще два роки тому він виступав на розігріві у джазової зірки Грегорі Портера, а рік тому випустив сольний сингл Fading away, який привернув увагу великих лейблів. Адам каже, що виріс на творчості Ніни Сімон – в його чуттєвій манері виконання це складно не помітити.

Kiasmos

18 серпня, Secret place

З live-шоу в Києві вперше виступлять Kiasmos – одна з найстильніших і знаменитих ісландських груп. Kiasmos – це дует з Рейк'явіка: Олафур Арнальдс і Янус Рассмунсен, шанувальники гарної літератури, Шопена і сучасного мистецтва. Вони відомі на весь світ мелодійними, атмосферними, чуттєвими треками, які прийнято відносити до жанру мінімал-техно, хоча насправді їх музика значно ширша. Під Kiasmos хочеться танцювати і планувати подорож до ісландських вулканів.

Brave Factory

25 і 26 серпня

Вдруге в Києві відбудеться фестиваль Brave Factory. Минулорічний зібрав не тільки найпрогресивніших музикантів з усього світу, а й модну публіку Серед хедлайнерів цього року – британський колектив Hidden Orchestra з потужним аудіовізуальним шоу, модне французьке тріо Apollonia і британський мультиінструменталіст Томас Дженкінсон, який славиться вмінням поєднувати в своїх експериментальних треках джаз, шуми і звуки природного походження. Перший Brave Factory минув на території заводу "Київметробуд", де спеціально для фестивалю побудували кілька сцен. Цього року місце проведення ще уточнюється.

Imagine Dragons

31 серпня на НСК "Олімпійський"

Як і Gorillaz, в Україну вперше їдуть Imagine Dragons – автори потужного хіта Radioactive. За дев'ять років група пройшла величезну дорогу: підкорила фестивалі від Glastonbury до Lollapalooza, отримала Греммі, заслужила статус однієї з головних стадіонних команд світу. 9 січня, в перший день онлайн-продажів квитків в Україні в черзі було майже 50 тисяч осіб.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.