До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

План на п’ятницю: вечірка Save Kyiv Modernism у готелі "Салют"

Якщо ви ніколи не були всередині будівлі готелю "Салют" на Арсенальній, то є привід її відвідати — 21 травня тут відбудеться вечірка Save Kyiv Modernism на честь збереження знакових архітектурних споруд Києва.

За останні кілька років будівлі — пам’ятки модернізму, серед яких готель "Салют" на Арсенальній і "Тарілка" на Либідській, піддавалися некомпетентній реставрації і потрапляли під загрозу знесення. Більшість знакових будівель Києва — яскраві представники цього стилю архітектури та вважаються надбанням міста.

Реклама

Творче об’єднання DJBuro і соціальна спільнота save kyiv modernism об’єдналися, щоб створити можливість для жителів і гостей Києва побувати всередині об’єктів модернізму. "В проєктах DJBuro ми неодноразово використовували нецільові об’єкти Києва. Архітектура мене захоплювала з дитинства, і, я вважаю, що культура ставлення до архітектурної спадщини — це перманентний процес. І ми беремо в ньому участь своїм диджейським способом", — каже засновник формації та музичний експерт DJBuro Влад Фісун.

Так, вже 21 травня всередині будівлі готелю "Салют" відбудеться вечірка Save Kyiv Modernism. Мета заходу — привернути увагу громадськості до проблеми збереження архітектурної спадщини, а також використання таких об’єктів у культурних цілях.

"Це крутий туристичний магніт, це локації для знімання, фотозони й місця для івентів, фестивалів, культурних проєктів. Модернізм занепав і потребує нового життя. Він ще може добре послужити суспільству. Я за збереження і переосмислення нових економічних культурних функцій для цієї архітектури", — каже активістка save kyiv modernism Ольга Терефєєва.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.