До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оскар-2018: 5 кращих пісень-номінантів

Поки весь Голлівуд готується до головної кіноцеремонії року, додаючи лоску вбранню, Vogue.ua пропонує послухати 5 кращих пісень, номінованих на "Оскар" в цьому році. Саундтреки цього рау розмаїті як ніколи – від пронизливої лірики у фільмі "Клич мене своїм ім'ям" до войовничої композиції про права людей у фільмі "Маршалл".

"Mighty River" з фільму "Ферма "Мадбаунд"

Співачка Мері Джей Блайдж в цьому році номінована на "Оскар" двічі: як найкраща актриса другого плану та як автор найкращого саундтреку. Блайдж зіграла у фільмі "Ферма Маудбанд": ця історична драма розповідає про американську сім'ю, яка в 1946 році переїздить з Мемфіса на бавовняну ферму в дельті Міссісіпі та намагається побудувати там нове життя. Всі негаразди і труднощі, які переживає сім'я, включно з расизмом та кризою, тонко передає пронизлива балада, виконана Мері Джей Блайдж.

Реклама
"Mystery of Love" з фільму "Клич мене своїм ім'ям"

Музика грає особливу роль в прекрасному фільмі "ЗКлич мене своїм ім'ям" режисера Луки Гуаданьїно. Головний герой – 17-річний Епіо – грає на фортепіано й вигадує музику, щоби стати ближчим до людини, в яку він закоханий, 24-річного вченого Олівера. Музику до фільму Лука Гуаданьїно довірив написати американському мультиінструменталісту Суф'яну Стівенсу. Писати музику до фільму про кохання – складне завдання, та в Стівенса вийшло. Його Mystery of Love – акустична композиція, ніжна, тиха, сповнена напівшепоту – ідеальне зізнання в коханні.

Крістін Андерсен-Лопес, Remember Me; з мультфільму "Таємниця Коко"

Популярний американський r'n'b музикант Мігель виконав пісню Remember me для мультфільму "Коко". Вибір музиканта для саундтрека символічний. Мігель виріс в штатах в родині мексиканки й афроамериканця, і з раннього дитинства займався музикою. Приблизно така ж доля і в його тезки, 12-річного Мігеля – головного героя "Таємниці Коко": він теж з дитинства мріє стати музикантом. Але у батьків сімейна справа – вони шевці, і синові пророкують таке ж майбутнє. "Таємницю Коко", концепція якої заснована на мексиканському святі мертвих, називають справжньою подорожжю по мексиканській культурі. Автор музики до фільму – Крістін Андерсон-Лопез, яка працювала над саундтреками до мультфільму "Холодне серце".

"Stand Up for Something" з фільму "Маршалл"

"Маршалл" – біографія Тергуда Маршалла, першого афроамериканця в рядах Верховного суду США. Дія відбувається в 1940-ті: суддя намагається захищати права та свободи людей в епоху расизму та антисемітизму. Саундтрек до фільму Stand Up For Something вийшов дуже потужним, войовничим та надихаючим – відповідним своїй назві ("Встань та борись за щось"). Його виконали r'n'b-зірка Андра Дей та репер Common, який в 2015-му році отримав "Оскар" за саундтрек до фільму "Сельма".

This Is Me з фільму "Найвеличніший шоумен"

Пісня "This Is Me", виконана актрисою Кілою Сеттл в мюзиклі "Найвеличніший шоумен", що святкує торжество тієї самої diversity, в цьому році побила всі рекорди популярності, очоливши чарти у Великобританії, Австралії, Бельгії, Ірландії та Південної Кореї. Недивно: як би пафосно не звучало, "This Is Me" дійсно гімн – віри в себе, самоповаги і вміння прийняти себе таким, який ти є. Всю музику до фільму написав блискучий голлівудський дует Бенджі Пасіка та Джастіна Пола, які в минулому році прославилися як композитори "Ла Ла Ленду". В цьому році дует вже отримав "Золотий Глобус" за "This Is Me", що автоматично дає їм великі шанси на "Оскар".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.