До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Onuka, Dakha Brakha й Аліна Паш у відеопроєкті Voiceover

Сьогодні на vogue.ua прем’єра незвичного музичного проєкту. Voiceover — серія чорно-білих мініфільмів з участю українських музикантів, акторів і фольклористів, творчість яких пов’язана з етнічними текстами й мелодіями. Це Onuka, Dakha Brakha, Alina Pash, Kazka, Dakh Daughters. Автор ідеї — молодий український режисер Юрій Катинський.

ONUKA в проєкті Voiceover

Режисер знімав у камерних умовах: без знімальної команди, репетицій та інших приготувань. Тільки герой навпроти камери в тих місцях Києва, де час ніби завмирає — і внутрішній монолог персонажа. Наприклад, Ната Жижченко, лідерка групи Onuka, знімалася біля підніжжя Планерної гори, музикант Дмитро Мазуряк з групи Kazka — на Лисій горі, Соломія Мельник з Dakh Daughters співала недалеко від Бабиного яру, Аліна Паш згадала улюблену з дитинства колядку в тихому дворику на Рейтарській вулиці.

Реклама
Аліна Паш у проєкті Voiceover

Voiceover — це голос, що звучить десь за кадром, але він завжди озвучує внутрішні переживання й думки героїв, — каже режисер проєкту Юрій Катинський. — Ці відео — спроба відсторонення, щоб побачити, що нас наповнює в цю мить, і почути, як ми звучимо поза соціальним контекстом і звичайним ритмом життя. Внутрішній стан героїв набуває форми пісні, адже вона якнайліпше передає нашу тугу й радість, наш спокій і тривогу".

Відео з іншими музикантами можна подивитися на YouTube

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.