До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Gala Europa: святковий концерт у Національній опері

Київські театри відкрили свої двері після карантину — і тішать нас яскравими прем’єрами. Так, 15 травня в Національній опері пройде масштабний гала-концерт з нагоди святкування Дня Європи в Україні. Такий концерт відбудеться вже всьоме. У ньому традиційно беруть участь італійські та українські зірки, а також артисти країни, яка головує в Раді Європейського Союзу. Цього року це Португалія. У програмі — виступи солістів Національної опери України, зокрема, однієї з найкращих сопрано світу Людмили Монастирської й тенора Валентина Дитюка, а також знаменитого італійського альтиста Даніеля Пальміціо.

Виступи солістів супроводжуватиме хор і симфонічний оркестр Національної опери України під керівництвом португальського диригента Педро Амарала (головного диригента й художнього керівника Лісабонського оркестру "Metropolitana"). У програмі — європейська класика: твори Бетховена, Дж. Россіні, Дж. Меєрбера, В. Белліні, Г. Доніцетті, Дж. Пуччіні, М. Бруха й Лисенка, а також прем’єрне виконання Концерту для віолончелі з оркестром Р. Шумана в транскрипції для альта Даніеля Пальміціо.

Реклама

Серед організаторів Гала-концерту — Міністерство культури та інформаційної політики, Національна опера України у співпраці з Посольством Італії, Італійським інститутом культури, посольством Португалії в Україні та Інститутом Камоенса.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.