До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: Карла Бруні про новий альбом і любов

9 жовтня вийшов шостий студійний альбом Карли Бруні, який співачка називає маніфестом простоти й інтимності. Український Vogue розпитав співачку про те, як тривала робота над ним.

Бавовняна сорочка, штани з поліестеру, все — Society Room

Співачці, моделі й експершій леді Франції Карлі Бруні-Саркозі вдалося провести карантин з користю: у жовтні, після трирічного мовчання, виходить шостий альбом виконавиці, названий її ім’ям — Carla Bruni. "Я працювала вдома, ночами, складала, а потім записувала свої пісні й слухала, що виходить", — так описує Карла роботу над альбомом в інтерв’ю Vogue UA.

Реклама

Її попередній альбом, French Touch, містив кавер-версії світових гітів — Enjoy the Silence, Depeche Mode; The Winner Takes It All, ABBA; Highway to Hell, AC/DC. Бруні наповнила його піснями, які слухала в юності, — це був подарунок співачки собі й тим, хто любить ностальгувати. "Я виконувала ці пісні, коли мені було і 9 років, і 29, — ми з друзями могли співати їх під гітару цілісінькими ночами", — сказала вона якось. Критики й публіка прийняли альбом тепло, але і ті й інші визнавали, що скучили за її власною музикою.

Жакет з вовняного твіду, Barbara Bui; бавовняна футболка, Berenice

Останній авторський альбом — Little French Songs — Бруні випустила ще у 2013 році. "За сім років у моєму телефоні накопичилося безліч незавершених пісень, і я скористалася карантином, щоб дописати їх і скласти нові. Це був дивний, проте дуже творчий період", — каже Бруні. Але працювала вона ці роки не тільки з музикою: одна з найпопулярніших манекенниць епохи супермоделей і донині багато знімається — тільки у 2019 році позувала для кампейну Burberry і Dolce & Gabbana.

У новому альбомі — 13 "маленьких французьких пісень". Його саундпродюсером став композитор Альбін де ла Сімоне, з яким Карла давно мріяла попрацювати — "тому що він один з найсильніших мультиінструменталістів на французькій сцені за останні 20 років". "Він вибрав чудових музикантів, і разом з моїм гітаристом і другом Таофіком Фарахом ми записали цей альбом, щоб поділитися насолодою й радістю", — додає Бруні. Вона каже, що і продюсер, і музиканти підійшли до її матеріалу делікатно — і це вкрай важливо для співачки, яка називає простоту своїм маніфестом. В інтерв’ю 52-річна Бруні стримана й небагатослівна, але про альбом розповідає з ніжністю, весь час використовуючи слова "любов" і "шукаю". У заголовному треку Un grand amour ("Велика любов") є рядки: "Ми маємо шукати любов. Це найменше, що ми можемо зробити. У світі немає нічого іншого". На запитання, кому присвячений цей трек, співачка воліє не відповідати.

Жакет з віскози, The Kooples; шовкова блуза, Berenice

"Мої улюблені теми — любов і бажання, адже це найголовніше, що ми маємо в житті, — каже співачка. — Я писала цей альбом, прислухаючись до свого серця. Всі мої пісні народжені почуттями, тому вони особисті, навіть якщо я пишу про життя інших людей". Серце Карли говорить різними мовами: в альбомі є пісня англійською, а ще італійською — її Бруні записала в дуеті зі своєю сестрою, актрисою й режисеркою Валерією Бруні-Тедескі.

Емоційність текстів підкреслена лаконічністю музики: тільки гітара, фортепіано й ударні. Словом, усе те, що так полюбилося слухачам у ранніх альбомах співачки. Перший, Quelqu'un m'a dit, очолював національні чарти Франції, Бельгії, розійшовся мільйонними тиражами й дістав статус платинового. Ще один мав трохи менший успіх, але тут в музику втрутилася політика: Бруні вже була дружиною президента Франції Ніколя Саркозі, і незадоволені його діяльністю водночас були незадоволені й новим альбомом першої леді. "Інновації не на першому місці в списку пріоритетів співачки Карли Бруні", — іронічно зауважують музичні критики, проте визнають, що її творчості це зовсім не заважає: романтична атмосфера, теплота й простота в поєднанні із чуттєвим голосом Карли народжують пісні, які відразу хочеться поставити на повтор.

Текст: Євгенія Лапань

Фото: Eric Guillemain

Стиль: Johanna Fath

Зачіски: Marion Anee

Макіяж: Mayia Alleaume

Продакшен: 2b management

Модель: Carla Bruni

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.