До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Група DakhaBrakha представляє кліп на пісню "Монах"

"Монах" – одна з найвідоміших пісень групи DakhaBrakha. Анімаційний фільм за її мотивами зняв режисер з Нью-Йорка, Олександр Данилюк. Це вже друга колаборація художника і групи: п'ять років тому Даниленко екранізував пісню DakhaBrakha – "Карпатський реп". Трек "Монах" увійшов у п'ятий студійний альбом музикантів "Шлях", який вони випустили 2017 року.

Ідею створення "Монаха" режисер виношував два роки, а реалізував – за три місяці. "Народна пісня, взята за основу, була веселою і жартівливою. "ДахаБраха" зробили її серйозною і тривожною, – розповідає Олександр Данилюк. – Мені захотілося підсилити цей ефект, додати драми і містики. Головною темою стало сприйняття правди і брехні. Адже це історія не тільки про монаха, а про людину, на чию долю випали занадто завищені моральні очікування".

Реклама

Нагадаємо, DakhaBrakha – найуспішніша українська група у світі. За останні кілька років музиканти підкорили головні світові фестивалі – від Glastonbury до Sziget, об'їхали з гастролями США, Бразилію, Мексику, Колумбію, і всю Європу. У листопаді у DakhaBrakha стартувало довгождане українське турне, яке завершиться 12 грудня великим концертом в Октябрському палаці в Києві.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.