До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дадуть джазу: все, що потрібно знати про хедлайнерів Leopolis Jazz Fest

Даяна Кролл, Ліза Стенсфілд і Боббі Макферрін – цього рокуLeopolis Jazz везе до Львова музикантів, за яких боровся не один рік. Фестиваль стартує вже 26 червня, а поки Vogue.ua вибрав 6 хедлайнерів, пропустити концерти яких буде злочином проти джазу.

Боббі Макферрін
Адрієн Брандейс

26 червня о 19:00 на сцені ім. Едді Рознера

Реклама

26 червня фестиваль відкриє французький джазовий піаніст і композитор Адрієн Брандейс, дебютний альбом якого вийшов 2018 року. Адрієну Брандейсу – 25 років, він називає себе послідовником Білла Еванса, а його стиль найправильніше охарактеризувати словами Latin jazz: Адрієн дуже любить латиноамериканську музику. Нещодавно музикант виграв джазову премію LetterOne 'RISING STARS', один з призів якої – можливість виступити на кількох масштабних джазових фестивалях в Європі, в тому числі і на Leopolis Jazz Fest.

Даяна Кролл

27 червня о 21:00 на сцені ім. Едді Рознера

Щороку організатори фестивалю проводять у Facebook опитування серед читачів і фанатів щодо найбільш очікуваних музикантів. П'ять років поспіль перемагала неймовірна Даяна Кролл, тоді як перемовини з нею тривали фактично дев'ять років. 2019-го мрія багатьох фанатів Leopolis Jazz Fest нарешті збудеться: володарка п'яти премій "Греммі" і 14 альбомів вперше виступить у Львові. Чому її так чекають? Вся справа в тому, що Даяна Кролл, випускниця Берклі, найкращого музичного коледжу Штатів, – справжня квінтесенція джазу. Незважаючи на те, що її кар'єра злетіла стрімко ще в середині 1990-х, коли альбом When I Look in Your Eyes отримав дві "Греммі" і 52 тижні тримався в топі джазового чарту Billboard, Кролл досі залишається найкращою у своєму жанрі. Доказ цього – її альбом 2018 року Love Is Here to Stay, записаний з Тоні Беннетом, який, здається, можна прописувати як ліки від усіх хвороб.

Боббі Макферрін

28 червня о 21:00 на сцені ім. Едді Рознера

Якщо вам здається, що ви не знаєте десятикратного лауреата "Греммі" Боббі Макферріна, то вам це здається – саме він 1998 року подарував світові пісню "Do not Worry Be Happy". Говорити про 69-річного Макферріна простими словами досить складно, адже його музика – метафізична, виходить за межі і працює, радше, з нашою підсвідомістю, ніж зі свідомістю. Особливість Макферріна ще і в тому, що він розширив можливості голосу, показав, що це такий же інструмент, як гітара або скрипка. Все це він продемонструє у Львові, де представить програму "Gimme5 (circlesongs)" – імпровізований хор, де кожен із слухачів, який співатиме за Боббі Макферріном, може стати повноправним учасником концерту. Проект виріс з альбому Боббі "Circlesongs" 1997 року, записаного разом з вокальним гуртом Voicestra. 12 солістів та Макферрін протягом декількох місяців збиралися в студії, де імпровізували. У цьому унікальному альбомі немає інструментів: всі звуки – похідні від голосу.

Чик Коріа

29 червня о 21:00 на сцені ім. Едді Рознера

Чик Коріа, всесвітньо відомий піаніст і композитор, володар 22 премій "Греммі", представить у Львові проект "The Spanish Heart Band", власну присвяту іспанській та латиноамериканській музиці. Коріа – один з найвідоміших джазових музикантів світу, і це саме той випадок, коли слова – не метафора. Коріа починав кар'єру в оркестрі Майлза Девіса і був номінований на "Греммі" 63 (!) рази.

Ліза Стенсфілд

30 червня о 21:00 на сцені ім. Едді Рознера

Крім Даяни Кролл, на фестивалі цього року виступить ще одна легенда – британська співачка Ліза Стенсфілд. У Лізи блискуче CV: вона переможниця BRIT Award і володарка престижної премії Ivor Novello Award, яку в Британії дають найкращим композиторам. Зліт Стенсфілд, як і Даяни Кролл, трапився в кінці 1990-х, але зараз вона на новому успішному етапі: торік співачка випустила бездоганний соул-альбом Deeper. Львівський концерт стане частиною туру, присвяченого 30-річчю з моменту виходу її дебютного сольного альбому Affection.

Пітер Чінкотті

30 червня о 19:00 на сцені ім. Едді Рознера

Серед метрів у списку хедлайнерів виділяється 35-річний Пітер Чінкотті, американський вокаліст і піаніст. У чарівного Чінкотті завидний послужний список: перше місце в чартах Billboard, що велика рідкість серед суто джазових артистів; сольні концерти на найкращих майданчиках світу, від Carnegie Hall у Нью-Йорку до L'Olympia в Парижі; альбом, спродюсований легендарним Девідом Фостером, людиною, якій багато в чому зобов'язані своїм успіхом Вітні Г'юстон і Селін Діон. Але цікаво не тільки це – у Чінкотті ще й успішна кар'єра в кіно. Він знявся у фільмі "Біля моря" Кевіна Спейсі, зіграв епізодичні ролі в "Картковому будинку" і у фільмі "Грудневі хлопчики" з Деніелом Редкліффом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.