До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Баби круті чуваки": новый трек групи QARPA

8 березня письменниця й фронтвумен гурту QARPA Ірена Карпа випустила іронічний трек з промовистою назвою "Баби круті чуваки". Його дотепна Ірена Карпа присвятила всім жінкам, які насправді "круті чуваки" — і висміяла популярні стереотипи, з якими щодня стикається кожна дівчина.

"Всю історію творили не чоловіки. Астрономію, живопис і кіно, ще поезію, дизайн і медицину. Все жінки робили й мовчали водночас". У пісні можна почути імена відомих у всьому світі жінок, найкращих у своїй сфері: Вірджинія Вулф, Анна Київська, Соня Делоне, Марія Кюрі, Шарлотта Бронте, Оксана Забужко, Міла Куніс, Сара Бернар, Олександра Екстер. Вони жили в різні епохи й у різних країнах, але робили й надалі роблять поступ у науці й мистецтві.

Реклама
Ирена Карпа

"Для мене в цьому тексті є як нагадування про важливі жіночі персоналії, що творили науку, літературу, кінематограф тощо, так і мемасики з життя, – розповіла Vogue.ua Ірена Карпа. – Наприклад, той, де „ми покуримо, а дєвочки нарєжуть". В оригіналі було „зроблять канапки", і почуто було від колеги-дипломата (!) в посольстві України в Парижі. Пам’ятаю, що „дєвочки", які почули про цей розподіл „праці", досить дивно на нього глянули, а відтак зауважили, що вони такі ж самі тут працівники, як і він. Хлопець трохи запхав свої стереотипи куди треба, а я зробила кумедну замітку. Бо ж такий характерний загон! А потім почала спокійно думати про те, де і в яких часто гротескних формах збереглося те „тижедєвочка", „тижемать" і всі їхні похідні. Стало сумно. А коли мені сумно — я пишу іронічні тексти".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.