До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Афіша: чим зайнятися в Києві під час довгих вихідних

Якщо на довгі вихідні з нагоди Дня Незалежності України ви залишаєтеся в Києві, не пропустіть 36 годин взірцевої електронної музики на фестивалі Brave!Factory, літературний вечір Сергія Жадана та "Одного разу в Голлівуді" Квентіна Тарантіно.

Brave! Factory Festival

На території заводу Київметробуд 24-25 серпня

Реклама

Фестиваль Brave! Factory від творців клубу Closer і Strichka Festival обговорює вся модна столиця. Крім електронної, з шести його сцен звучатиме й інша музика: наприклад, хедлайнер Ішмаель Батлер, лідер проєкту Shabazz Palaces, грає джаз-реп, а музикант Ата Как з Гани змішує хіп-хоп, соул і речитатив на ганнській говірці. У промзоні, де проходить Brave!Factory, традиційно влаштовують арт-інсталяції. Цього року на фестивалі можна буде побачити роботи художників: Миколи Карабіновіча, Каті Лібкіндт, Станіслава Турина, Євгенія Самбірського та інших. А про 10 привабників, виступи яких не можна пропустити на Brave!Factory, читайте тут.

"Одного разу в Голлівуді"

У новій кінострічці Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" чудове все: напів голий Бред Пітт на даху будинку, який ремонтує антену героя ді Капріо; костюми яскравих 1960-х, продумані Аріанною Філіппс і багато в чому натхненні кіно того часу; тарантиновські діалоги, відсилання до спагеті-вестернів, метання Леонардо ді Капріо і, звичайно, фінал. Дев'ятий повнометражний фільм Квентіна Тарантіно – зізнання у коханні Голлівуду, старому кіно, акторам і всій фантастичній індустрії, без якої наше життя було б дознемоги нудним.

Виставка Blue Monday в галереї "Лавра"

У галереї "Лавра" з 22 серпня до 15 вересня

Поняття Blue Monday, винесене в назву виставки? – псевдонаукова назва найсумнішого дня року і найдовшої пісні в історії британських хіт-парадів. Поняття Blue Monday популярне також у клубній культурі, коли після бурхливих веселощів, алкоголю і наркотиків настає похмілля і відчуття спустошеності. Про це розмірковують у новому проєкті художники Роман Михайлов, APL315 і Борис Кашапов. На подвір'ї галереї APL315 і Роман Михайлов створили масштабні розписи. З одного боку – графіті APL315 нагадують настінні розписи печер, які для древніх людей були єдиним медіа, з іншого – психоделічні смайли Михайлова, які в сучасному спілкуванні замінили багатьом з нас і слова, і емоції. Триває виставка і в просторі галереї, де можна побачити великоформатний іронічний живопис і графіку.

Вистава "1984" у Театрі на Подолі

23 і 24 серпня о 18:00 і 19:00

Новий сезон київський Театр на Подолі відкриває прем'єрою оруеллівської антиутопії "1984". Важливо зазначити, що команда театру на чолі з режисером Сергієм Павлюком не ставить роман Оруелла повністю: в основі спектаклю – п'єса сучасного американського драматурга і режисера Джона Саллівана. Вона зосереджена на фіналі книжки, коли головний герой Вінстон Сміт потрапляє в Міністерство любові, де його довго мучать і "обробляють", аби змусити поважати і любити Великого Брата. Написаний 1949 року моторошний роман-антиутопія про тоталітаризм через 70 років оживає на українській сцені одного з найсучасніших театрів країни."Влада заради влади" – саме ця тема стає центральною в постановці Театру на Подолі. В інтерв'ю режисер зізнається, що це одна з найскладніших постановок в його кар'єрі.

"Концерт зламався" в межах фестивалю Bouquet Kyiv Stage

Національний заповідник "Софія Київська", 25 серпня о 18:00

Bouquet Kyiv Stage – новий київський фестиваль, головною ідеєю якого є синтез мистецтв: класики з експериментальною музикою, театром і isual art. Так у межах програми фестивалю виступлять, наприклад, гурти ДахаБраха, New Era Orchestra і будуть поетичні читання Ігоря Померанцева. 25 серпня на території "Софії Київської" відбудеться концерт з символічною назвою "Концерт зламався": це електроакустичний проєкт з імпровізацією. За фортепіано – Антоній Баришевський – 30-річний соліст Національної філармонії України, лауреат міжнародних фестивалів, який встиг виступити в гастролями в Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, Данії, Швейцарії, Ісландії та США. Його називають головним відкриттям українського піанізму в останні роки. За електроніку відповідає Тетяна Хорошун, а за скрипку – Ігор Завгородній.

"Сергій Жадан і Цитатник"

У Жовтневому палаці 23 серпня

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Найкращий спосіб відсвяткувати день народження – зібрати багато друзів, що, власне, Сергій Жадан і робить: 23 серпня поетові виповнюється 45 років. Жадан обіцяє читати як нові вірші, так і рядки із старих книжок. Поезії буде багато, поезія буде різною. Організатори готують шанувальникам літератури багато сюрпризів і несподіванок. Крім Жадана, на сцену Жовтневого палацу вийдуть неймовірні гості – українські акторки: Ада Роговцева, Ірма Вітовська, Лариса Руснак, Катерина Степанкова, які також читатимуть вірші Сергія. Музику для вечора написав культовий харківський музикант, автор і учасник проєктів "Оркестр Че", "Мантри Керуака" і "Лінія Маннергейма", Олег Каданов. Режисує діяння Ярослав Лодигін – режисер, що поставив фільм "Дике поле" за романом Жадана "Ворошиловград". Можна припустити, що результатом роботи такої команди буде щось особливе і оригінальне.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.