До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 альбомів, які варто послухати цієї осені

Повернення Шаде і Йоко Оно, саундтреки Тома Йорка для ефектного хоррора "Суспірія" з Тільдою Свінтон Vogue.ua вибрав вісім альбомів, які складуть чудову компанію цієї осені.

Том Оделл
Tom Odell – "Jubilee Road"

12 жовтня новий альбом представить 28-річний Том Оделл один з найстильніших ліриків британської сцени, в якому романтичність поєднується з харизмою рок-зірки. Зважаючи на перші три треки Jubilee Road, If you wanna Love somebody і Half as good as you, які вже відомі, Jubilee Road буде зрілою, глибокою, навіть драматичною платівкою. 5 і 6 лютого 2019 року Том Оделл представить новий альбом в Україні в Києві та Львові.

Реклама
Dua Lipa – "Dua Lipa: Complete Edition"

Співачка Дуа Ліпа офіційно підтвердила, що 19 жовтня випустить розширену версію свого дебютного альбому він називатиметься Dua Lipa: Complete Edition. 2017-го її альбом зайняв перші місця в британських чартах, а сама співачка отримала п'ять номінацій на Brit Awards. У Dua Lipa: Complete Edition увійдуть три нові треки Want To, Running and Kiss і Make Up, а також кілька колаборацій. Тим часом, сама Дуа вже пише наступну платівку вона вийде 2019-го, буде натхненна музикою Прінса, а одним з саундпродюсерів стане Марк Ронсон.

Christine and the Queens

Під псевдонімом Christine and the Queens ховається французька поп-зірка Елоїза Летісія любителька брючних костюмів, андрогінного стилю і явна послідовниця Девіда Боуї і Майкла Джексона не стільки в музиці, як в сценічному образі. Її дебютний альбом тричі став платиновим у Франції, а у вересні виходить Chris другий альбом, цього разу англомовний. Він обіцяє бути в дусі фанку 1980-х, а також, як завжди у Christine and the Queens, присвячений гендерним і соціальним темам. Мало хто порушує їх так естетично, як це робить Елоїза Летісія.

Реліз 21 вересня.

Thom Yorke – "Suspiria OST"

Уже в листопаді в український прокат виходить "Суспірія" хоррор, знятий Лукою Гуаданьїно, новою зіркою європейського кіно, з Тільдою ​​Свінтон і Дакотою Джонсон в головних ролях. Музику до "Суспірії" написав лідер групи Radiohead, Том Йорк. "З музики, яку я написав для фільму, вдався альбом, яким я дуже пишаюся. Він вийде 26 жовтня. Сподіваюся, вам сподобається", розповідає Том Йорк. У першому опублікованому треку за довгим фортепіанним пасажем ховається класичний саспенс. За словами ж самого музиканта, його саундтрек натхненний музикою до культового фільму Рідлі Скотта "Той, що біжить по лезу".

Sade

Через вісім років Шаде повертається з новим альбомом. "Шаде не цікавить слава, тому у нас немає дедлайнів" так Стюарт Метьюмен, продюсер і давній друг співачки, коментує вихід платівки (точна дата поки в таємниці). Відомо, що в альбом увійде чуттєва і глибока композиція Flower of the Universe, яку Шаде випустила навесні в якості саундтреку до фільму своєї подруги режисера, феміністки і соціальної активістки Ави Дюверней.

Childish Gambino

Дональд Гловер людина-оркестр, однаково успішний в кіно ("Золотий глобус", ролі в "Зоряних війнах" і "Людина-павук"), телебаченні (Гловер автор і зірка серіалу "Атланта") та в музиці (2018-го він взяв "Греммі" за "найкраще r'n'b виконання"). Восени під псевдонімом Childish Gambino він випустить третій студійний альбом і, як каже, останній. "Я люблю фінали і, думаю, вони важливі для прогресу", так пояснює Гловер своє рішення закрити проект Childish Gambino. Арт-директор артиста встиг зацікавити, що, оскільки це останній альбом, то це буде "великий вибух".

Йоко Оно – Warzone

У жовтні на лейблі Chimera Music, який належить Шону Леннону, вийде новий альбом його матері художниці та співачки Йоко Оно. "Warzone" перша за п'ять років платівка Йоко Оно, до якої увійдуть 12 пісень, записаних з 1970 до 2009 року, а також нова версія культової пісні Джона Леннона Imagine. Вчора 85-річна Йоко Оно не тільки працює над новим матеріалом, але і, як завжди активно займається мистецтвом: так, в цьому році вона створила обкладинку для The New York Times написала на білому тлі фразу Whisper to me ("Прошепочи мені") .

Принц – Piano & a Microphone 1983

"Фортепіано і мікрофон. 1983" це альбом Принца, який повинен вийти 21 вересня. Музичний матеріал знайшли у будинку музиканта після його смерті у вигляді звичайної касети, і, ймовірно, він був записаний в домашній студії музиканта в Міннесоті 1983 року. В альбом увійшли дев'ять пісень. "Це в хорошому сенсі сирий, інтимний запис, який трапився ще на початку кар'єри Принца до того, як він досяг міжнародної слави. Він відмінно демонструє шлях, який він пройшов", кажуть у фонді музиканта.

На обкладинці альбому рідкісне фото Принца, зроблене за кулісами під час туру 1999 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.