До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 найкращих джазових треків цього літа

Міша Бондарєв, програмний директор онлайн радіостанції "20ft Radio", яка увійшла в шортлист престижної премії Webby Awards, продовжує створювати для Vogue.ua мікс з найкращої нової музики. Цього разу це навколоджазові треки, які допоможуть налаштуватися на Leopolis Jazz Fest, що стартує 27 червня у Львові. З авторським коментарем.

Реклама

Цей похідний мікстейп знадобиться кожному, чий шлях запланований в напрямку Leopolis Jazz Fest. Він витканий з джазових композицій, які зробили крок в своєму стильовому розвитку набагато далі звичних рамок наших знань про цей музичний напрямок, і припаде до смаку любителям авангардних форм, хіп-хопу, східних мелодій, а також брудного саунду, що вийшов з-під рук якогось квартирного ентузіаста, що створює свої композиції з ретельно вислуханої і вирізаної колекції семплів. Такий підхід до складання джазової добірки завдячує своїм існуванням Ользі Бекенштейн – куратору джазової програми в арт-центрі Closer і фестивалю All Music Is Jazz, яка записала цілих десять випусків своєї навколоджазової передачі Am I Jazz на 20ft Radio. Велика частина матеріалу – це треки з випусків її передач, безцінної криниці для всіх палких любителів цієї музики. Інша частина – джазові треки, які зворушили мене до і під час складання цієї добірки. Сподіваюся, що ви отримаєте задоволення від прослуховування цього мікстейпа, освіжите свої аудіальні рецептори і налаштуєтеся на правильну хвилю сприйняття напередодні великої музичної події у Львові.

Цього разу я утримаюся від опису кожного треку окремо і надам вам можливість насолодитися цілісним, нероздільним музичним монолітом в різних темпах і настроях. Але все-таки скажу декілька слів про останній трек, який я включив в цю добірку. Це пісня Ігоря Цімбровського, композитора-аутсайдера, який творив у Львові в 90-х, але став відомим світові зовсім недавно, з подачі онлайн-журналу ОКО і Володимира Івковича, резидента клубу Salon Des Amateurs і ідеолога лейбла Offen Music, у якому вийшла платівка Ігоря "Прийди Янголе". Це прониклива, абсолютно невідома в Україні музика людини, яка живе в тих самих широтах, що й ми, і розмовляє тією ж мовою, що й ми. Буду радий, якщо ця зворушлива композиція проникне глибоко у вашу душу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.