До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найвідоміших гітів Луї Армстронга

4 серпня 1901 року в Новому Орлеані народився майбутній "король джазу" Луї Армстронг. Без цієї людини неможливо уявити музику XX століття.

Луї Армстронг

"Є два типи музики: погана й гарна. Я граю гарну", — казав Луї Армстронг.

Реклама

Дивовижна життєва історія цього музиканта — готовий сценарій для голлівудського кіно, а ще яскравий приклад того, що буває, коли ти вбираєш музику з дитинства, на вулицях, живеш нею. Майбутній джазмен виріс у бідному районі Нового Орлеана в не дуже щасливій сім’ї: батько кидав родину, мати була повією. Луї онук рабів. У дитинстві Армстронг продавав газети й розвозив вугілля, допомагав по дому забезпеченим родинам. Співати й грати почав прямо на вулиці, у невеликій непрофесійній групі, а в 12 років потрапив до виправного табору для підлітків (вкрав пістолет і влаштував стрілянину з нагоди Нового року), де став грати в табірному духовому оркестрі. Його кар’єра продовжилася в барах і танцювальних клубах Нового Орлеана, де хлопець отримував копійки — але пройде якихось 15 років і він їздитиме на гастролі разом з Дюком Еллінгтоном і Еллою Фіцджеральд, потрапить на обкладинку Time і стане зіркою національного масштабу.

З Еллою Фіцджеральд, 1957 рік

Творча спадщина Армстронга охоплює понад 40 музичних альбомів. Та важливе інше: він революціонер, який визначив як звучатиме джаз у XX столітті. Армстронг зробив все в джазі — і зробив це все першим, говорили про нього колеги. Його музика, починаючи від варіації легендарного американського спіричуелсу Go Down Moses і до його останньої композиції, життєствердної What a Wonderful World — це насамперед гімн свободі й силі людського духу, що особливо актуально звучить сьогодні.

Go Down Moses, 1958

What a wonderful world, 1967

Hello, Dolly, 1964

Summertime (дует з Еллою Фіцджеральд), 1964

When The Saints Go Marching In, 1938

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.