До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Американська мрія: Віра Титова про мистецтво жити і ювілей Будинку Ralph Lauren

Віра Титова, власниця VILLA Interior Company і галерей Ralph Lauren Home, – про мистецтво жити і ювілей Будинку Ralph Lauren.

Віра Титова

Ми зустрічаємося з Вірою в галереї Ralph Lauren Home на вулиці Московській. З цього благородного, просторого бутіка 2011 року почалася історія Ralph Lauren Home в Україні. У свій час Франсуаза Лабро, віце-президент Ralph Lauren Home у Європі і на Середньому Сході, назвала київський бутік на Московській вулиці найкрасивішим у Європі. Віра Титова і її команда цим статусом пишаються. В офісі вона показує мені книги з мерчандайзингу – свого роду біблію Ralph Lauren. Щороку компанія дає рекомендації з оформлення бутіків по всьому світу аж до деталей – наприклад, як потрібно застиляти ліжко. "Ми справляємося з цим відмінно, – сміється Віра. – Тому що, по-перше, це любимо, а по-друге, ми, команда професійних архітекторів і дизайнерів, знаємо, як працювати з меблями і аксесуарами, щоб проект був цілісним".

Реклама

"Ми" – це VILLA Interior Company, яка об'єднує архітектурне і дизайн-бюро, команда якого проектує будинки і оформлює інтер'єри, займається повною їх комплектацією – від дверної ручки, меблів, освітлення – до домашнього текстилю та декору; а також шоуруми меблів і аксесуарів.

Спадковий архітектор, Віра Титова заснувала його ще 2004 року, маючи за плечима чималий досвід в професії. На зустріч зі мною вона енергійно примчала від клієнта: "Вибирали посуд для нової квартири". Після мого відходу Віра з колегами сяде за комп'ютер: "На завтра готуємо візуалізацію інтер'єру нового проекту". Віра зізнається, що сама найбільше любить оформлювати інтер'єри. "Якби я жила у Франції, то займалася б тільки декоруванням. Текстиль, посуд, світильники, предметна сфера – моя любов". Архітектор відвідує з десяток профільних ярмарків у рік, але її улюблений – паризький Maison & Objet, що "не про меблі і тарілки, а про мистецтво жити".

Бавовняний плед, Ralph Lauren Home

Інший напрямок роботи Віри – Ralph Lauren Home. 2011 року, коли після півроку переговорів вона вирушила в Нью-Йорк на зустріч з командою бренду, її особисте ставлення до Ralph Lauren Home так підкорило керівництво модного Будинку, що вони підписали контракт за 5 хвилин. "Це було схоже на пропозицію руки і серця, на яку ви отримуєте відповідь "так", – згадує Віра. – Приблизно так я почувалась, коли почула, що вони згодні надати нам права на роботу в Україні".

Віра хотіла представляти в Україні Ralph Lauren Home з однієї причини: "Іншого такого бренду немає – у своїй сфері у них немає конкурентів. Працювати з кращими з кращих – своєрідна "американська мрія". З тих пір в Україні відкрили вже п'ять галерей Ralph Lauren Home: три в Києві і дві в Одесі".

Ральф Лорен став першим американським fashion-дизайнером, який 1983 року створив повноцінну колекцію для дому. "Ralph Lauren – бренд, який пропонує цілісний інтер'єр. Вони випускають шпалери, килими, меблі, текстиль, посуд, світло і навіть фарби для стін".

Writer's Chair – крісло, оббите шкірою,
Ralph Lauren Home

Цього року Будинок святкує 50-річчя. З цієї нагоди Ralph Lauren Home випускає оновлену лінію знакових для бренду речей. Серед них у Віри є свої фаворити: пледи з американським прапором і культове Writer's Chair – глибоке крісло, оббите старовиннюї шкірою. "Його можна передавати у спадок", – каже Віра. Знамениту фразу Ральфа Лорена "Я створюю не одяг і меблі, а мрію" легко візуалізувати саме в бутіках Ralph Lauren Home: тут з'являється відчуття, ніби потрапив в будинок респектабельної американської сім'ї, глава якої любить проводити вечори з гарною книгою і склянкою віскі.

Текст: Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.