До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наука ботаніка: які трави корисно мати вдома

Наближається похмура осінь, і вже активно нагадує про себе прохолодними світанками і вечорами, холодним дощем і жовтим листям, якого стає більше на верхівках дерев. Vogue.ua почав підготовку до зимівлі і зібрав трави, які корисно мати вдома в сушеному або свіжому вигляді, щоб використовувати за будь-якої нагоди: і для здоров'я, і ​​для краси.

Photo: Getty Images
Кропива

Кропиву не відносять до тих рослин, які звично мати вдома, і дуже даремно. Відвар або сік з кропиви корисний для здоров'я волосся: досить додати кілька крапель екстракту у воду і обполоснути вимите волосся. Кропива також має дезінфікуючі властивості і часто використовується в медицині, а чай з цією рослиною сприяє профілактиці застуди та зміцнює імунітет.

Реклама
Photo: Getty Images
М'ята

М'ятний чай нерідко є порятунком для людей з безсонням. Листя м'яти має здатність знижувати внутрішньочерепний тиск, а також покращує роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє відновленню здорового апетиту і підтримує імунітет. М'ятна настойка також корисна для волосся, а саме для його росту і для боротьби з лупою.

Photo: Getty Images
Полин

Рослина полину більше відома застосуванням з лікувальною метою. У домашніх умовах відвари і настоянки з полину допоможуть при боротьбі із підвищеною жирністю шкіри і лупою. Також рослина часто використовується для лікування гастроентерологічних захворювань, проте може завдати і серйозної шкоди організму. Особливо небезпечне вживання полину під час вагітності.

Photo: Getty Images
Ромашка

Ромашка — унікальна рослина, яка активно застосовується у фармакології, косметології, медицині. Ромашкові чаї та відвари мають протизапальні властивості, корисні для імунітету, при висипаннях, захворюваннях шлунково-кишкового тракту і бронхіті.

Photo: Getty Images
Липа

Протизапальні властивості липи вирізняються найбільшою ефективністю серед всіх згаданих нами рослин. Тому запас сушеного цвіту липи можна вважати чи не найпершою необхідністю під час підготовки до холодного сезону, щоб завжди мати можливість швидко перемогти простуду і зміцнити імунітет.

Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.