До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Марина Козаченко про моду і благодійність

Promotion

Марина Козаченко – дизайнер бренду одягу MARYNA KOZACHENKO, організатор міжнародного конкурсу UBF KIDS TOP MODELS і засновник благодійного фонду UCC (Ukrainian Creative Children) розповіла про те, як поєднати творчість, любов до дітей і благодійність в одній справі.

Реклама
Марина Козаченко
Про благодійність

Все розпочалося 2015 року з проекту, присвяченого дітям з діагнозом ДЦП з дитячих будинків. Діти створювали малюнки, наша команда придумувала і виробляла футболки з цими малюнками, влаштовувала аукціони, різноманітні їх продажі. На виручені від акції гроші закупили комп'ютери та набори для дитячої творчості. Також ми вивозили дітей на всілякі заходи і модні покази. Але таких дітей дуже складно брати під свою відповідальність, якщо ти не перебуваєш у благодійній організації. Тому було прийнято рішення про створення свого благодійного фонду – UCC (Ukrainian Creative Children). Звичайно, Фонд став надавати цільову допомогу – дитячому кардіоцентру при Охматдиті. Ми почали регулярно займатися організацією шоу із залученням інших дизайнерів, нас активно підтримували публічні персони, зірки шоу-бізнесу, завдяки чому зібрали потрібні кошти на обладнання. Також ми приєднуємося до організаторів благодійних заходів.

Сергій Притула
Олег Скрипка и Марина Козаченко
Про дитячу моду

До народження дитини я створювала виключно дорослі колекції, але після – "дитяча" тема захлеснула мене з головою, і я придумала свою першу колекцію для маленьких леді. Для шоу-показу доводилося шукати моделей, все більше дізнаватися про це. Я і тут вирішила йти далі, і створила дитячий клуб UBF KIDS CLUB, де можна навчатися моделінгу, починаючи з 4-х років. У нас є три групи навчання: 4-7; 8-11; 12-16, також майстер клас для маленьких від 2 до 4-х років. До речі, клуб спочатку задумали, як творчий і розвиваючий, але поступово він отримав більш вузьку спеціалізацію, і тепер це справжнє дитяче модельне агентство з навчанням, кастингом, зйомками, показами і конкурсами. Наші випускники вже брали участь в показах на дитячих тижнях моди в Нью-Йорку і Мілані. Також я завжди із задоволенням беру наших юних моделей для шоу MARYNA KOZACHENKO.

Цього року я беру участь в італійській виставці дитячої моди Pitti Bimbo, куди планую взяти наших манекенниць. Поряд з професійними fashion-шоу, я намагаюся проводити подібні шоу для дітей в більш вільному форматі в різних містах України. Обов'язкова складова таких подій – благодійність і соціальна відповідальність. Для відвідувачів та гостей оголошується добровільний внесок, для запрошених дітей – влаштовую зони розваг і розвиваючі майстер-класи. Наш наступний масштабний захід запланований на кінець літа і відбудеться в Мистецькому Арсеналі, це буде великий конкурс UBF KIDS TOP MODELS.

Конкурс UBF KIDS TOP MODELS цього року став міжнародним. У списку учасників вже є діти з США, Чехії, Австралії, Білорусі та Молдови. Після всіх відбіркових турів переможців обере журі, а також буде вручений приз глядацьких симпатій. Наших моделей я завжди із задоволенням беру для зйомок лукбука MARYNA KOZACHENKO. Нову колекцію Haute couture ми презентуємо в рамках Cannes GSF Awards Gala and Luxury Fashion Shows. Частину колекції для сезону осінь-зима 2018/19 ми знімали в Лос-Анджелесі на пляжі Малібу. Я можу сказати, що діти-моделі, зазвичай, завжди більш старанні, ніж дорослі. Більше того, моделінг дуже добре розвиває дітей, вони стають більш комунікабельними і відкритими до світу.

<b>дети козаченко</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.