RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Грушевий крамбл: як приготувати головний десерт цієї осені

12 вересня 2020

Соковиті часточки груші під ніжним бісквітом будуть популярними цієї осені як ніколи раніше. Варіації британського десерту — від просоченого наскрізь цукровим сиропом до healthy-варіанту з вівсяними пластівцями — неодмінно привернуть увагу в Instagram і надихнуть купити пару зайвих груш. Vogue.ua ділиться простим і смачним рецептом, який легко адаптувати під особисті смаки.

Крамбл — дуже зручний десерт. З одного боку, він заповнює потребу в борошняному і солодкому, з іншого — тіста тут відчутно менше, якщо порівнювати з традиційною шарлоткою. Ще крамбл легко транспортувати: досить ложки, щоб перекласти соковиті часточки груші та кексів у склянку чи на тарілку. Як подавати? Не соромно сказати, що як крамбл упаде, так і буде красиво. І в цьому точно більше правди, ніж вигадки.

Грушевий крамбл

Інгредієнти для начинки:

3-5 груш;

¼ чашки цукру;

3 ст. л. води;

3 ст. л. кукурудзяного крохмалю;

Щіпка кориці;

Сік половини лимона.

Інгредієнти для тіста:

1 ½ чашки борошна;

⅓ склянки цукру;

1 ст. л. розпушувача;

¼ ч. л. солі;

180 г молока;

45 г вершкового масла, розтопленого і теплого.

Приготування:

  • Очистіть груші (за бажанням) від шкірки і наріжте їх часточками або кубиками. Потім викладіть їх у скляну або керамічну форму для запікання, збризніть соком лимона, додайте корицю і цукор.
  • Змішайте воду з кукурудзяним крохмалем до повного його розчинення. Отриману масу додайте до груш і акуратно перемішайте.
  • У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль.
  • Додайте молоко і масло, а потім злегка перемішайте до отримання вологої, але не однорідної маси.
  • Тісто вилийте на груші. Тісто має покривати часточки, але не повністю приховувати їх.
  • Помістіть масу в розігріту до 190 °C духовку на 25 хвилин.
  • Через 25 хвилин бісквіт зверху стане золотистим, але всередині тісто ще буде вологим.
  • Залиште крамбл у духовці ще на 15 хвилин, знизивши температуру до 165 °C. Залишайте крамбл у духовці, поки бісквіт не покриється насиченою золотою скоринкою, а тісто всередині не стане готовим (сухим).
  • Потім дістаньте крамбл і дайте йому охолонути.
  • Подавати крамбл можна як зі збитими вершками або морозивом, так і без них.

Насолоджуйтесь!

рецепт ·

Ще в розділі Living

Популярне