До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 продуктів для весняного детоксу

Невблаганно наближається час, коли доведеться зняти з себе затишні кардигани і зручні штани, в яких легко було сховати кілька зайвих кілограмів, набраних за тривалу зиму. Проте весняний детокс не тільки очищує організм, а й зменшує талію і підточує стегна. Що варто включити в меню весною?

Зелень

Шпинат, рукола, петрушка, кріп, щавель і вся інша зелень — це справжні живильні скарби, які до того ж повні антиоксидантів, що виводять з організму токсини і нейтралізують агресію вільних радикалів. Зелень також багата вітаміном C і бета-каротином, які стимулюють оновлення клітин і вироблення колагену, що відповідає за пружність і молодість шкіри.

Реклама
@deannaminich

Часник

Часник — довершений детокс-інструмент, що допомагає печінці очищувати організм. Він не тільки є ефективним протимікробним засобом, але також містить велику кількість вітаміну С, який посилює імунітет.

@tephravegan

Яйця

Яйця вважають "золотим стандартом" білка, оскільки організм легко засвоює і ефективно використовує їхні поживні речовини. Також яйця містять всі вісім незамінних амінокислот і органічні сполуки сірки, які успішно допомагають боротися з вільними радикалами і нейтралізують токсини.

@foodspiration.anni

Фенхель

Після складного і багатого вуглеводами зимового меню у шлунку та кишківнику виникає відчуття тяжкості і підвищене газоутворення. Фенхель добре впорається з цими проблемами. Речовини, що містяться в ньому, діють як спазмолітики і зменшують неприємні відчуття.

@thefruitandvegroute

Ячмінь

Дослідження, проведене Лундським університетом у Швеції 2015 року, показало, що ячмінь може знизити рівень цукру в крові і апетит. Після вживання ячмінного хліба протягом трьох днів під час сніданку, обіду і вечері в учасників дослідження відзначили нормалізацію обміну речовин і притуплення відчуття голоду.

@hamurmudedin

Брюссельська капуста

Мініатюрні зелені головки — найкращий напарник тих, хто планує позбутися зайвих кілограмів. Всього 150 г капусти містять денну норму вітаміну C, 3-4 грами клітковини і лише 38 калорій.

@moesmeisje

Насіння льону

Одна столова ложка меленого насіння льону містить 1,8 грама корисної жирної кислоти Омега-3, яка зміцнює імунітет і покращує роботу серцево-судинної системи. Льон також містить клітковину, що знижує рівень поганого холестерину, а ще може зв'язуватися з токсинами і виводити їх з організму. Крім того, він нормалізує рівень цукру в крові і пригнічує апетит. Тому ті, хто дотримуються дієти, можуть сміливо додавати лляне борошно в салати, каші, смузі.

@marliesannabel

Аспарагус

Окрім "молодильних" антиоксидантів, аспарагус містить глутатіон, сполуку, яка зв'язує токсини і виводить їх із організму. Спаржа також містить пребіотики, що живлять здорові бактерії кишечника. Ще в рослині високий рівень аспарагина — амінокислоти, яка слугує природним сечогінним засобом і допомагає позбавити тіло від надлишку води і солі.

@hfnowack

Йогурт і кефір

Дослідження показують, що здорова мікрофлора кишечника — ключ до здоров'я всього організму. Щоб поповнити ряди "хороших" бактерій кишечника і допомогти їм боротися з "поганими", потрібно щодня вживати продукти з пробіотиками — наприклад, кефір чи йогурт без добавок.

@dinner4family

Броколі

Хрестоцвіті овочі, як-от броколі, є найкращими друзями нашої печінки, основного детокс-органу організму. Броколі також містить клітковину, яка покращує роботу шлунково-кишкового тракту і теж виводить токсини.

@moesmeisje

Буряк

Буряк — джерело антиоксидантів, які допомагають печінці "руйнувати" токсини. Цей овоч також є хорошим джерелом клітковини і вітаміну С, які разом працюють як клінінг-бригада травної системи.

@moesmeisje

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.