До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Астрологиня Міла Шакун — про прогнози на 2021 рік і найуспішніші знаки зодіаку

Астрологія цього року стала неймовірно популярною. Поки світ божеволів, люди шукали поради в гороскопах. Саме тому ми звернулися до професійної астрологині Міли Шакун, яка не тільки відповіла на найпоширеніші запитання щодо зірок, планет і передбачень, а й розповіла, що чекає на нас у 2021-му.

Міла Шакун

Чому гороскопи так популярні?

Реклама

Людина так влаштована, що їй завжди було й буде цікаво зазирнути в майбутнє, дізнатися, що ж на неї чекає цього місяця або чого сподіватися в новому році. І астрологія надає таку можливість. Можна просто прочитати щомісячний гороскоп у Vogue для свого знака зодіаку, а можна поставитися до питання прогнозування власного майбутнього серйозніше та звернутися до астролога за індивідуальними передбаченнями. За допомогою вивчення особистого гороскопу — натальної карти, можна краще пізнати себе, свої таланти й потенціал, зрозуміти причини повторюваних подій у житті й за допомогою рекомендацій астролога перетворити власні умовні мінуси на плюси, активувати певні сфери життя. Добре, що астрологів тепер багато, а з розвитком соціальних мереж і блогерства вони стали виходити з тіні й популяризувати цей прекрасний інструмент дослідження себе. Це вже тренд — мати свого астролога, замовляти Соляр до дня народження та зважати на вплив планет під час планування важливих справ. З астрології злітає наліт містики й чогось таємничого, а астрологи переходять до лав світських фахівців, поряд з психологами й коучами. Астрологія стає модною, і це прекрасно.

У яких випадках Ви радите неодмінно звірятися з гороскопом: перед весіллям, ухваленням важливих рішень, угод, напередодні побачення чи візиту до лікаря?

Я прихильниця серединного шляху в темі астрології й не вважаю, що з кожного приводу варто звертатися до астролога. Фатальних подій через те, що так зорі зійшлися і ми не можемо нічого вдіяти, у нашому житті відбувається дуже мало. Здебільшого це сукупність чинників. Коли є наше внутрішнє бажання або прагнення, воно синхронізується з гороскопом і енергія планет підтримує його. Якщо людина перебуває в ресурсному стані, то сама знає, що й коли їй краще робити. А якщо є сумніви, то в цьому разі й варто звернутися до астролога для прорахунку сприятливого періоду вашого починання, щоб отримати допомогу від обставин.

У таких випадках допоможе гороскоп онлайн, якому людина довіряє, чи все-таки краще сеанс віч-на-віч із астрологом?

Коли ви читаєте гороскоп для свого знака зодіаку, він має дуже умовний характер, тому що складається лише за розміщенням сонця в знакові зодіаку. А в персональній натальній карті кожної людини, крім сонця, ще є Місяць і 8 планет, кожна у своєму положенні та взаємодії одна з одною, які можуть повністю змінити ваш персональний прогноз. Під час пошуку інформації про свій гороскоп або натальну карту в Інтернеті, можна натрапити на різні жахалки про чорний місяць, кармічні борги, вінець безшлюбності тощо, тому довіряти таким ресурсам не варто. Щось може вам відгукнутися, але якісь моменти можуть не відповідати вашому зодіаку. Сучасна астрологія трансформувала багато які застарілі поняття під реалії сьогоднішніх днів, тому професійний астролог донесе інформацію простою і зрозумілою мовою, без жахалок і навіювань. Кожен астролог має бути ще й трошки психологом і теж заприсягтися не нашкодити, як мені здається.

Наведіть, будь ласка, кілька прикладів з особистого досвіду або з практики клієнтів / знайомих, коли гороскоп справді змінював хід подій?

Я б сказала, що хід подій змінює не гороскоп, а сама людина, знаючи свій гороскоп і зважаючи на астрологічні рекомендації, наприклад, щодо певних стратегій поведінки в конкретних сферах життя. Натальна карта — це як інструкція стосовно самого себе, вона містить інформацію про все: відносини, гроші, здоров’я, друзів, професійну реалізацію та підказує, що робити для досягнення успіху в цьому. Випадків таких у моїй практиці дуже багато. Розповім кілька історій.

Одна моя клієнтка дуже хотіла заміж і для активації сфери шлюбу їй потрібно було розпочати регулярні заняття спортом (це був такий спосіб сублімації напруги, яку створювала планета Марс на її Венеру), плюс ми визначили потенційні місця знайомства із чоловіками (у її випадку це були ресторани й крамниці) і сам типаж ідеального партнера. Я розрахувала сприятливий період для романтичного знайомства, і вона стала частіше ходити до кафе й на шопінг. У підсумку вона зустріла свого чоловіка в торговому центрі, вони одружилися й щасливі разом.

Був випадок, коли дівчина довго не могла завагітніти. Подивившись її натальну, я знайшла причину на рівні впливу планет, дала їй рекомендації, як трансформувати напругу за допомогою домашніх тварин і нового хобі. Розрахувала, коли відкриється "віконце на пологи" і ось вона вже майже два роки щаслива матуся. До речі, народження дитини — процес дуже творчий з погляду астрології, і якщо в прогнозі майбутнього для жінки видно дитину, а вона її не планує, то ця творча енергія планет може втілитися у творчому захопленні або запуску нового проєкту, який сприйматиметься як "дитина".

Чи бувають дати, коли точно краще нічого не робити, а просто зачаїтися й перечекати? Які це дати у 2021-му?

Природа не має поганої погоди, так само і в астрології. Навіть в умовно несприятливі періоди можна отримувати грандіозні результати. Все залежить від персонального гороскопа, впливатиме ця небесна напруга на конкретну людину чи ні. Є періоди, які ми так чи інакше можемо відчувати у фоновому режимі, наприклад, усім відомий Ретроградний Меркурій. Про нього теж існує багато жахалок, але спробую розвінчати міфи.

Три рази на рік Меркурій буває Ретроградним, коли стосовно Землі рухається у зворотному напрямку. Цієї пори можемо відчувати, як зі збоями працює техніка, спізнюється транспорт, утворюються раптові затори, складно сформулювати власні думки чи зрозуміти інших людей. І головна рекомендація — намагатися бути уважнішими, все перевіряти ще раз і перепитувати, передбачати більше часу на дорогу. Ховатися й скасовувати всіх справ не варто. Але справді є речі, яких не варто робити в цей час. Наприклад, купувати автомобіль і нові гаджети, квитки на літак і влаштовуватися на нову роботу. Оскільки підвищується ризик того, що техніка швидко виходитиме з ладу, квитки, можливо, доведеться перебронювати, а нова робота виявиться тимчасовою.

У 2021 році такі періоди ретроградного Меркурія:

30 січня — 21 лютого

30 травня — 23 червня

27 вересня — 18 жовтня

Щоб використати цей час на користь, можна завершити занедбані справи, відновити втрачені контакти. Слушним буде ремонтувати техніку, продавати вживані речі чи працювати з вторинною базою клієнтів. Якщо ви чогось навчаєтеся, то можете повторити пройдений матеріал, він краще засвоїться в цей час.

Чи буде 2021 приємнішим (якщо можна так висловитися) для всього людства?

З 2020 року почався період глобальних трансформацій для всього світу, і 2021-й продовжуватиме ці тенденції. Зміни ці не швидкі й упродовж 3—4 років ми спостерігатимемо за розвитком подій. З астрологічного погляду, проживаємо перехід планети Сатурн зі знака Козеріг (знак стабільності, ладу, рамок і обмежень) у волелюбний знак Водолія (знак змін, оновлення, нових технологій і непередбачуваності). Цей перехід почався в січні 2020 і ось тепер у грудні завершився. Ми з вами стаємо свідками зміни геополітичного порядку, перерозподілу сфер впливу, і все це триватиме у 2021. Людина так влаштована, що досить швидко адаптується до всього нового, тому нині важливо не чіплятися за старе, а спрямувати фокус уваги на свою особисту трансформацію й розвиток. Знак зодіаку Водолій любить нові знання, нові технології й онлайн, тож усі ці напрями дуже активно розвиватимуться і нам потрібно не відставати.

Чи чекають на нас якісь справді щасливі періоди у 2021?

Щасливі періоди будуть обов’язково, я вам обіцяю! Але в кожного у свій час, тут уже можна дивитися індивідуальні гороскопи. Навіть найнапруженіші небесні періоди можуть сприяти успіху неймовірних масштабів, якщо зачіпають певні точки вашої натальної карти. Але можна певним знакам зодіаку пообіцяти щасливий рік уже зараз, позаяк планета бенефактор Юпітер матиме гармонійний вплив на них.

Кому зі знаків зодіаку у 2021 щаститиме більше від інших?

Щасливці цього року — знаки зодіаку повітряної стихії. Найбільше сприятливий вплив помітять Водолії, а разом з ними Близнюки й Терези. 2021 рік стане для них роком можливостей, професійного й соціального росту, масштабування проєктів, підвищення рівня експертності й популярності. У кожної людини, що народилася під якимсь із цих знаків зодіаку, буде певний яскравий період везіння впродовж року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.