До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями: як одружитися та зареєструвати дитину під час війни

Навіть коли в Україні війна, кохання перемагає, – кажуть в Інстаграм цифрового додатку ДІЯ. – З 24 лютого більш ніж 11 тисяч пар зареєстрували свої шлюби. Розповідаємо, як одружуватися та як реєструвати новонароджених під час війни.

Як одружитися під час війни

Українці можуть одружитися, як і раніше, просто подавши заяву до ДРАЦС. Шлюб можна зареєструвати в той самий день. Звичайно, це стосується міст, де немає бойових дій.

Реклама

Якщо ви військовослужбовець, поліцейський чи працюєте в закладі охорони здоров'я, то зареєструвати шлюб можна без особистої присутності.

Потрібно заповнити заяву, вказати відомості про себе та нареченого/наречену: ПІБ, дату народження, громадянство. А також зазначити, чи плануєте ви змінювати прізвище.

Далі є кілька варіантів реєстрації таких шлюбів:

  • шлюб реєструє ДРАЦС;
  • Акт про шлюб складає командир військового формування, де перебувають наречені;
  • Акт складає керівник закладу охорони здоров'я, у якому перебувають або працюють наречені.


Як зареєструвати дитину

Послуга єМалятко онлайн тимчасово недоступна. Це пов‘язано з тим, що деякі державні реєстри були відключені з міркувань безпеки. Проте народження малюка можна зареєструвати офлайн.

Куди звернутися?

Відділи державної реєстрації актів цивільного (ДРАЦС) працюють у штатному режимі. Окрім міст та районів, де ведуться активні бойові дії.

Який саме ДРАЦС потрібен

Можна зареєструвати дитину в будь-якому відділі, який працює. Незалежно від місця народження дитини та місця проживання батьків.

Що потрібно для державної реєстрації народження

Необхідно показати паперове медичне свідоцтво про народження за формою №103/о.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.