До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як правильно зібрати речі під час евакуації

РФ продовжує бомбардувати українські міста, майже зрівнюючи їх із землею та змушуючи мільйони українців тікати з власних осель. Багато хто зараз вирішує виїжджати з блокадних міст за допомогою евакуаційних поїздів і не знає, що треба з собою брати передусім. "Через великі скупчення людей (особливо на етапі розміщення в поїзді) почастішали випадки, коли батьки гублять своїх дітей. І добре, коли це відбувається по периметрі вокзалу, коли є хоч якийсь шанс знайтися, але вже зафіксовано не один випадок, коли мамі вдавалося проштовхнути свою дитину в поїзд, що йде, але через валізу не було змоги сісти самій", – зазначають на сторінці @bezdomnie.ua. Розповідаємо, як правильно зібрати речі під час евакуації.

- Намагайтеся все найпотрібніше вмістити в рюкзак. Найкраще використовувати міцний рюкзак місткістю 30 л.

Реклама

- По змозі беріть із собою тільки найпотрібніше (вода, документи, готівка, телефон/комп’ютер, зарядки до них та життєво необхідні ліки)

- Зробіть копії всіх документів (паспорт, права, документи на нерухомість, дитячі документи). Додатково їх можна завантажити в будь-який хмарний сервіс. У сервісі "Дія" тепер також уже доступні електронні документи.

- Дублікати ключів від нерухомості.

- Мобільні телефони та зарядні пристрої до них. Можна взяти з собою додатковий кнопковий телефон, який довго тримає батарею.

- Ліхтарик і мінімальний набір інструментів (мультитул, кишеньковий ніж, скотч).

- Засоби гігієни – зубна щітка, зменшені тревел-версії основних засобів.

- Змінна спідня білизна, шкарпетки, футболка.

- Швидкі калорійні перекуси, що не псуються (сухе печиво, шоколад і шоколадні батончики, консерви).

Решту потім можна буде взяти у волонтерів, які чергують на кордонах і допомагають абсолютно всім – від дитячих памперсів до харчів та змінного одягу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.