До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Усе, що треба знати про ретроградний Меркурій у 2021 році

Навіть якщо ви не знавець астрології, про ретроградний Меркурій точно щось чули. Цей планетарний феномен сьогодні викликає багато страхів, а будь-які невдачі від забутих ключів до раптово зламаного комп'ютера нерідко пов'язують саме з ним. Ми вирішили докладніше розібратися в питанні і заздалегідь попередити про ретроградні періоди, які очікують нас у нинішьому році.

Фото: Getty Images

З наукової точки зору ретроградний Меркурій це оптична ілюзія, під час якої планета змінює курс і рухається небом "назад". Зазвичай такий рух відбувається 3-4 рази на рік. У 2021-му ретроградний Меркурій очікується в наступні дати: 30 січня – 21 лютого, 29 травня – 22 червня і 27 вересня – 23 жовтня. Впливають на нього і знаки зодіаку. "Важливо знати, що перший ретроградний Меркурій цьогоріч пройде під знаком Водолія, який дуже важливий для всього астрологічного світу, що вступив якраз у еру Водолія. Вона характеризується різкими змінами, формуванням нових спільнот і активним розвитком технологій, розповідає астролог Еліс Белл. Наступні два ретрограда також відбуваються в повітряних знаках Близнюках і Терезах. Їх ще називають мислительними знаками, а це означає головне період ретроградного Меркурія може стати чудовим часом для чесних розмов зі своїм внутрішнім я і для роздумів про майбутнє".

Реклама
Наукове пояснення ретроградного Меркурія

Доктор Меггі Адерін-Покок, відомий космічний вчений, викладач природних наук і автор книги "Небо вночі: Книга Місяця — Путівник найближчим сусідом", пояснює наукові основи ретроградного Меркурія: "Меркурій знаходиться ближче до Сонця, ніж Земля, а його орбіта навколо Сонця набагато коротша, всього 88 днів у порівнянні з нашою 365,25 днів. Це означає, що Меркурій обертається навколо Сонця більш ніж чотири рази за кожну нашу орбіту. Коли Земля і Меркурій перебувають по один бік Сонця на своїх орбітах, здається, що Меркурій рухається небом із заходу на схід. З огляду на те, що Меркурій обганяє Землю на її внутрішній орбіті, створюється враження, що Меркурій змінив напрямок і перебуває в ретроградним русі. Зазвичай це відбувається приблизно тричі на рік".

Фото: Getty Images

Кожна планета в нашій сонячній системі ретроградна, і варто враховувати, що, якщо б ми стали на поверхню Меркурія і подивилися на Землю, здавалося б, Земля теж рухається назад. Але, на відміну від, до прикладу, Марса, Меркурій рухається орбітою швидше, тому ця подія відбувається частіше, що робить її знаковою для деяких людей. Хоча існує логічне астрономічне пояснення того, чому Меркурій, здається, змінює курс, астрологи вважають, що тут відбувається щось важливіше.

Астрологічні наслідки ретроградного Меркурія

Один із найвідоміших астрологів у світі Сьюзен Міллер розповідає: "Ретроградний Меркурій єдина подія, яка зачіпає всіх в усіх напрямках. Проте найбільше він впливає на Діву і Близнюків, тому що ними управляє саме ця планета. Коли Меркурій ретроградний, умови змінюються, але ми ще не можемо бачити, в якому напрямку рухаються обставини. У цей час світ перебуває в постійному русі і створюється відчуття загального хаосу".

Астрономія й астрологія можуть мати схожу історію походження обидві вивчалися нашими ранніми людськими пращурами тисячі років тому, але тепер вони розглядаються як окремі галузі. Астрономія вивчає Всесвіт за межами нашої планети; а астрологія це вивчення того, як усе, що знаходиться за межами Землі, впливає на нас.

Фото: Getty Images

Міллер упевнена, що зміна напрямку Меркурія може мати хаотичні наслідки для нас тут, на Землі: "Меркурій управляє всіма рухомими частинами. Ніколи не купуйте комп'ютер, машину або телефон під час ретроградного Меркурія, тому що з ним, швидше за все, виникнуть проблеми. Ви також не повинні підписувати будь-які контракти, бо виявите, що чогось бракує, і згодом вам доведеться переглянути договір. Я також не рекомендувала б іти на перше побачення під час ретроградного руху — це впливає на спілкування, тому ви можете вибрати не ту людину ".

"Було багато теорій, які намагаються пояснити, чому очевидний зворотний рух Меркурія може впливати на людей тут, на Землі, — каже доктор Адерін-Покок. — Дехто припускає, що сила гравітації, з якою Меркурій впливає на воду в наших тілах, може бути ключовим фактором. Проте наукові розрахунки доводять, що при проходженні повз машину на відстані кількох метрів гравітаційний вплив буде сильнішим, ніж у Меркурія, який набагато, набагато масивніший, проте знаходиться на відстані 77 мільйонів кілометрів".

Як навчитися орієнтуватися в ретроградному Меркурії

Міллер вважає, що з астрологічної точки зору Меркурій не така вже й похмура планета, як прийнято вважати: "Ретроградний Меркурій прекрасна пора, щоб повернутися назад, повернутися до старих проєктів, зателефонувати давнім знайомим і зустрітися з колишніми колегам, яких давно не бачив. Людям подобається рухатися вперед, але ретроградний Меркурій чудова можливість зупинитися і переоцінити ситуацію". Тим не менше, не завадить проявити деяку обережність, наприклад, двічі перевірити, чи є у вас з собою ключі і гаманець, коли ви виходите з дому, і забезпечити резервне копіювання всієї вашої роботи. Переконайтеся, що ви проявляєте особливу пильність під час ретроградного Меркурія, і це може бути не так погано, як може здатися на перший погляд".

Текст: Suzanne Scott

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.