До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд мали українські школяри 70 років тому

Який вигляд мали українські підлітки 70 років тому? Фотограф, мандрівник Арсеній Герасименко, який на пошану авторської архівної фотографії створив проєкт The Past.continues, знайшов відповідь.

Їжа, друзі, наївні декорації, котики, купання в річці, простенькі сукні та довгі коси – так жили українські підлітки 70 років тому. Фото школярів, які ви побачите нижче, знайшли на плівці, що датується серединою 40-х – початком 50-х років і належить авторові, на прізвище Корольков (ім’я встановити досі не вдалося). Місце подій – Харків і схід України. Цей великий фотоархів Арсеній придбав на аукціоні у квітні 2022. У нього є й друга частина, що датується пізнішим періодом (70-ті – 90-ті рр.) та була знайдена у Львові. Юний автор фільмував життя підлітків, своїх ровесників, які теж захоплювалися фотографією, створював яскраві фотопортрети та пробував знімати самого себе.

Реклама

Арсеній Герасименко колекціонує старі фотоплівки, які потім проявляє, друкує й намагається знайти героїв, зображених на знімках. Іноді йому вдається відтворити фото в тих самих декораціях з тим самим учасником. Але найцікавіше, – каже колекціонер, – реакція людей на свої фото, які вони ніколи не бачили раніше. Пошук героїв фото, які ви побачите нижче, ще триває.

Нині приватна колекція Арсенія Герасименка налічує кілька тисяч негативів. Здебільшого це роботи українських фотографів від початку XX сторіччя й до наших часів. Арсеній каже, що непроявлена плівка може зберігатися десятиліттями, якщо приміщення темне й сухе. Звісно, під час проявлення плівки можуть виявитися позначки часу, проте це навіть додає особливості кадрам.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.