До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким є будинок співзасновника "Інстаграму" Кевіна Сістрома

На березі озера Тахо дизайнер інтер'єрів Кен Фальк створив будинок для співзасновника "Інстаграму" Кевіна Сістрома і його дружини Ніколь.

Кевін і Ніколь Сістроми зі своїм золотистим ретривером Доллі на пристані

З Кевіном ми познайомилися в Сан-Франциско, де жили по сусідству. Він і Ніколь, тоді ще його дівчина, завітали до мене на вечерю. Виявилося, у нас багато спільних інтересів: їжа, музика, подорожі, захоплення суворими пейзажами Сьєрра-Невади і красою гірського озера Тахо.

Реклама

Через кілька місяців Кевін запросив мене поглянути на будинок з ділянкою, який він знайшов на північному узбережжі озера. Будинок споруджений недавно, проте масивні балки, тесані підлоги і стелі заввишки 9 метрів надавали йому вигляду старовинного котеджу. Але найбільше мене вразив вигляд на Тахо. На вулиці був лютий, всюди лежав сніг, і кімнати заповнювала пронизлива озерна синява, що відтіняла покритими снігом скелястими вершинами.

Будинок оточують сосни Джеффрі

Ми зійшлися на тому, що будинок повинен стати всесезонним притулком для сім'ї, гостинним і обжитим, ніби тут пробуло не одне покоління. І тут же зайнялися пошуком вінтажних речей з різних епох і місцин – від баварських антикварних меблів до ретро світильників середини минулого століття. Багато що замовляли в улюблених каліфорнійських ремісників. У вітальні, уздовж стін якої розмістилися два гігантські каміни, ми поставили кілька великих диванів з візерунковою оббивкою, малюнок якої нагадує індійські орнаменти. На створення монументального обіднього столу, за яким поміщається до 18 гостей, нас надихнули антикварні якобинські меблі – тільки замість полірованої обробки сучасну версію декору майстерно вирізали бензопилою.

З вітальні видніється південне узбережжя озера Тахо. Дивани JANUS et Cie, кавові столики RH, тумби Dos Gallos з відновленої деревини

Кевін, пристрасний кулінар, хотів, щоб кухня була оформлена в тому ж інтелігентному теплому стилі, що й інші простори дому. Кухонні тумби одягнули в сталь з мідними акцентами, а зверху помістили візерункові гранітні плити з обробкою під шкіру. Об'ємний острів вбрали в метал, а як матеріал стільниці вибрали горіх.

Будинок біля озера передбачає багато спалень для друзів. Ми присвятили їх улюбленим письменникам Кевіна і Ніколь. Спальня Ернеста Гемінгвея – втілення мужності і комфорту в інтер'єрі: килим у клітинку, вінтажне камінне крісло і старовинний похідний комод. Для спальні Яна Флемінга ми надихалися Бондом, що кочує з континенту на континент – її стіни оброблені шпалерами Fornasetti в хмарах і прикрашені елегантними об'єктами в стилі 1970-х. Ще одну спальню з двоповерховими ліжками охрестили "Притулком захмелілих поетів". Вона розділена на зони шторами з вовняних похідних ковдр, розшитими цитатами з Шарля Бодлера, Дороті Паркер і Чарльза Буковські.

Їдальня. Оббиті шкірою банкетки Jerry Pair Leather виконані на замовлення, стільці середини минулого століття, вінтажна люстра з латуні

У будиночку для гостей влаштували повноцінний бар з диванами з утепленої червоної шкіри і винним погребом. "Я хотів, щоб у нас було місце, де ми зможемо слухати гучну музику за келихом бельгійського пива після цілого дня, проведеного на лижах", – зізнається Кевін. Всі приміщення облицьовані панелями з обпаленого червоного дерева, обробленого в японській техніці шоу сугі бан.

Коли настав час представити готовий будинок Кевіну і Ніколь, ми вирішили, що прибути вони мають до озера, як дачники з Сан-Франциско в XIX столітті. Ми зафрахтували старовинний кораблик і приплили за ними до місцевої пристані.

Вітальня. Дивани з оббивкою Clarence House виконані на замовлення, світильник One Off Furniture, кавовий столик Harry Siter і килим Stark

"Пізніше тут, на пристані, я зробив пропозицію Ніколь, – розповідає Кевін. – Це був День подяки, і озерна гладь була нерухомою, як скло. Приголомшливий захід забарвив хмари в пурпурові кольори. Нашим першим справжнім побаченням були вихідні на озері Тахо, куди ми, двоє студентів, приїхали покататися на лижах. Тому я вирішив, що кращого місця для освідчення Ніколь годі й шукати. Нам дуже пощастило: тепер щоранку ми можемо прокидатися і бачити з вікна місце, де побралися. Ми плаваємо на пляжі по сусідству, гуляємо в лісі з собакою, вечеряємо на веранді. А зараз, коли у нас з'явилася донька, з радістю спостерігаємо, як вона теж закохується в озеро Тахо".

<b>тихий дом</b>

Текст: Кен Фальк

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.