До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#STANDWITHUKRAINE: Президент Зеленський започаткував всесвітню платформу допомоги Україні

Тепер допомагати Україні з будь-якої точки світу стане дуже просто: за ініціативи Президента України Володимира Зеленського запустили United24. Це платформа, яка має на меті зібрати кошти на допомогу нашій країні та поєднати в цьому людей усього світу. Технічним утіленням платформи в життя опікується Мінцифри, а ресурси для промоції платформи безоплатно надали Apple і Google.

Вклади можна робити через кредитну картку в гривні, PayPal, банківський рахунок (у гривні, доларах, євро, фунтах стерлінгів) та навіть у криптовалюті.

Реклама

"Завдання фандрейзингової платформи — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України, – зазначено на сайті United24. –Кошти надходять на рахунки Національного банку України, що відповідають певним міністерствам країни: Міністерству оборони, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству інфраструктури". Вони відповідно спрямовуються на нагальні потреби за трьома напрямами:

  • Оборона та розмінування;
  • Гуманітарна та медична допомога;
  • Відбудова України.

Кошти, призначені на гуманітарну та медичну допомогу, витрачатиметься на:

  • закупівлю лікарських засобів і медичних виробів, зокрема обладнання;
  • придбання медичного транспорту;
  • закупівлю іншого медичного забезпечення та відновлення роботи закладів охорони здоров’я, що постраждали внаслідок бойових дій.

Пожертви на відбудову України спрямують на відновлення життєдіяльності населених пунктів, звільнених від окупантів, передусім на ремонт об’єктів критичної інфраструктури. "За час війни росії в Україні знищено або пошкоджено 30% інфраструктури. Йдеться про збитки на 100 мільярдів доларів", – у коментарі для Reuters зазначає міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Благодійні вклади, зроблені на підтримку армії, спрямовуватимуть на закупівлю шоломів, бронежилетів, зброї, амуніції. "Окрім захисту на передовій, Збройні сили України разом з ДСНС розміновують території, звільнені від окупантів, – ідеться в дописі Платформи в інстаграмі. – Тому кошти йтимуть також на очищення України від вибухонебезпечних предметів та закупівлю рятувальної техніки".

Відповідальним за United24 зі сторони уряду призначено віцепрем’єр-міністра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.
"Фандрейзингова платформа United24 з початку роботи здобула потужну підтримку. Серед наших перших партнерів — Apple і Google. Компанії, знані на весь світ, безоплатно надали свої ресурси для промоції платформи, — розповідає Михайло Федоров. — Ми маємо на меті об’єднати весь світ для підтримки України — від урядів країн до міжнародних фондів, від промислових гігантів до фешн-брендів, від зірок кіно й музики до громадських та політичних діячів, а також громадян різних країн".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.