До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Смартфон з найкращою камерою: огляд Huawei P20Pro

З моменту паризької презентації флагманського смартфона Huawei P20Pro, минуло декілька тижнів, і зовсім скоро стартує продаж в Україні. Нову модель встигла протестувати Марія Жданова.

Новий Huawei P20 Pro

​"Невже ти обміняєш свій смартфон на Huawei P20 Pro?", – запитала колега. В редакції з'явилася біла коробочка з новим гаджетом, і відповідь на це питання мені потрібно було з'ясувати. Перше, на що звертаєш увагу, – дизайн. Смартфон легкий, дуже зручно лежить в руці і абсолютно симетричний. Дзеркальний корпус у синьому кольорі настільки гармонійний, що не хочеться закривати його чохлом. На задній панелі одразу три об'єктива Leica і логотип, який розмістили горизонтально, за принципом професійних камер.

Реклама
Huawei P20 Pro в кольорі Twilight

​Перші фото робимо в редакції. В камеру інтегрований штучний інтелект, який автоматично підбирає оптимальний режим зйомки під об'єкт на фото. Можна скористатися і ручними настройками. Я вибираю режим "Монохром" – "Портрет", щоб зробити красиві ч/б знімки. Колір досягається не завдяки фільтру і обробці, а завдяки чорно-білому 20-мегапіксельному модулю з діафрагмою F/1.6. Результат, як при професійній фотосесії, – жодної вади на шкірі, вдале світло, розмитий задній фон.

<b>Huawie CHB</b>

Після кількох днів активного використання, я знайшла найкращий спосіб хвалитися телефоном – показувати відео з стандартної бібліотеки. Вперше протестувала цей підхід на подрузі, у якої свій популярний Instagram-акаунт про подорожі. Спочатку здивувала якість картинки на OLED-дисплеї, як біля телевізорів останнього покоління, потім порадувало сенсорне управління звуком і яскравістю, і як вишенька на торті, – вбудована система Dolby Atmos, від якої звук смартфона можна порівняти з динаміками в кінотеатрі, завдяки глибині і насиченості.

Фото на Huawei P20 Pro в режимі "Голубе небо"
​Після перегляду відео тестуємо нові функції: нічна зйомка, фотографії в умовах дуже яскравого світла, макрорежим, суперзбільшення і slow motion.

<b>Снято на Huawei P20Pro</b>

​У нічному режимі телефон творить чудеса, при відсутності освітлення він бачить більше, ніж людське око, а при незначному світлі – з точністю передає деталі. Для тесту я зробила фото на кухні з вимкненим світлом. Вдалася темна картинка з мінімальним рівнем шуму, де можна розглянути предмети, в той час, як старий смартфон показував просто чорний екран.

Суперзум може стати в нагоді у шпигунській діяльності, коли необхідно розглянути напис або невеликий об'єкт, що розташований далеко. А при сповільненій зйомці легко зловити потрібний момент. До слова про шпигунські функції, смартфон оснащений системою розпізнавання обличчя і відбитків пальця. Система сама по собі не нова, але є корисне доповнення. Якщо телефон бере власник, система зчитує обличчя і показує всі повідомлення, і повідомлення на домашньому екрані, зокрема. Якщо ж пристрій потрапив в руки "чужого", можна побачити час і кількість повідомлень, але сам текст повідомлень буде прихований.

Зйомка в режимі slow motion

​Окремих компліментів заслуговує вбудований редактор фото. У два дотики можна зробити незвичайний ефект, наприклад чорно-білий фон з одним кольоровим об'єктом, як на фото нижче.

Фото зняте і відредаговане Huawei P20 Pro

​Другий варіант – скористатися додатком Prisma, фільтри якого також вбудовані в Huawei P20Pro. Тільки якщо раніше обробка фото в такий спосіб займала кілька хвилин, зараз зробити ефект пастелі або ескізу олівцем можна за 2 секунди.

Фото оброблене на Huawei P20Pro

Щоб оцінити переваги нового Huawei P20Pro не потрібно бути професійним фотографом. Мене, як частину діджитал-редакції, найбільше порадував акумулятор. На старому смартфоні до 13.00 залишалося 40-50% заряду, а новий Huawei за два тижні тесту заряджала всього чотири рази. Зручно, що телефон захищений від бруду і пилу, може працювати як ПК і пульт, якщо потрібно переключити телевізор або вимкнути кондиціонер. Спочатку складно було звикнути до Android, але всі цінні файли зі старого смарфтона вдалося злити в один клік. Тепер нас з ним не пов'язує нічого, окрім улюбленого чохла, але Huawei обіцяє привезти в Україну не гірші. Чекаю!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.