До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Скільки разів треба кохатися

Як часто треба кохатися? Сім разів на тиждень, тричі на місяць, двічі на день? Не хочеться? — все кинь і кохайся, інакше з тобою щось не так. Хочеться постійно? — іди до лікаря, вгамуй чорта під боком, нормальні люди так багато не хочуть.

Спекуляції на темі сексу чудово допомагають секс-гуру й учителям істини для ведичних жінок. Під час кризи особливо вигідно розповідати, як правильно дійти зручної для партнера або суспільного визнання норми, а ось розповіді про те, як важливо чути свої особисті потреби, профіту не приносять. Немов те, що треба конкретній людині, — це соромно, немов соромно відрізнятися від мас, немов соромно не прагнути до загального показника. А соромом легко маніпулювати.

Як і безлічі сучасних людей, мені буває прикро дізнатися, що у XXI столітті ми всі ще неймовірно примітивні: з досконалою будовою організму досі знайомі тільки з позиції "здається, дізналися, як це працює", а не "як цим керувати". Велика частина мозку і, як наслідок, людські дії, керуються спершу емоціями, а потім уже розважливою частиною (неокортекс). І це стосується будь-кого — продавця морозива, університетського професора або Букерівського лауреата. Ну й на довершення, не тренди, а природа вирішує, якими є потреби й можливості людини в сексі. І тут сексологи орієнтуються на показник статевої конституції. За ним можна визначити фізіологічні норми — свої й партнера — і нарешті зрозуміти, що відбувається і як з цим жити.

Реклама

Статева конституція — це "букет" біологічних властивостей організму, у появі якого відіграли роль і гени, і раннє дитинство, і навіть внутрішньоутробний період. Він відповідає за те, як часто і з якою силою людина відчуває сексуальний потяг, скільки сексу їй треба, а скільки — вже межа, і допомагає організму протистояти зовнішнім чинникам, що впливають на статеву сферу. Головним параметром, який допомагає оцінити статеву конституцію, вважається трохантерний індекс — відношення зросту в сантиметрах до довжини ноги (від пахової зони до низу стопи). У нормі цей показник становить 1,93—1,97. Простіше кажучи, що коротші ноги, то сильніший темперамент.

Слабка статева конституція — не подарунок: по-перше, обмежує сексуальні можливості, по-друге, знижує стійкість проти відхилень. У разі сильної СК розлади виникають, якщо ушкоджувальні чинники були потужні й тривалі, а в разі слабкої — і легка травма може виявитися вирішальною.

В ідеалі сексуальне життя має відповідати фізіологічним потребам (горезвісний збіг бажань і можливостей)

В ідеалі сексуальне життя має відповідати фізіологічним потребам (горезвісний збіг бажань і можливостей). "Частіше ніж хочеться" не надто допомагає щасливому буттю, "рідше ніж треба" — і зовсім фруструє. Можливо, знання, що тут завинила конституція, комусь допоможе. Мовляв, все видано природою, разом з кольором очей і довжиною ніг. Можливо, когось спонукатиме до дій: наприклад, додати вогнику в напівзотліле вугілля — тільки для здоров’я, або зменшити оберти — якщо в гонитві за кількістю втрачено якість. Але головне — допоможе прикинути на око, наскільки партнер перспективний у плані сексу, і наскільки його темперамент відповідає уявленням про ідеал.

Отже, про конституцію чоловіка найяскравіше свідчить довжина його ніг і волосяний покрив на тілі (до речі, здібності стають помітні ще в підлітковому віці). Важливі ще два показники (але їх дізнатися складніше): треба з’ясувати, коли в чоловіка вперше прокинулися еротичні настрої й коли відбулася перша еякуляція. Тут все просто за обома показниками: що раніше все сталося, то перспективніший партнер. Сексологи орієнтуються ще й на ексцес (історичний максимум статевих актів на день) і звичайний ритм статевого життя. Але тут, звісно, все залежить від середовища й випадковостей.

Про конституцію чоловіка найяскравіше свідчить довжина його ніг і волосяний покрив на тілі

Слабка конституція

Про неї сигналізують високий зріст, слабка мускулатура, низький тиск, слабкий волосяний покрив (зокрема й на обличчі), і часто — сюрприз! — високий рівень інтелекту. Такий партнер не буде щедрий на ласки: його межа — один, максимум — два акти на тиждень.

Середня конституція

Лібідо в чоловіків із середньою конституцією прокидається в 12 років, тоді ж з’являються й ознаки статевого дозрівання. Зазвичай вони середнього зросту, нормальної статури, помірно волосаті. Двох-чотирьох оргазмів на тиждень такому чоловікові цілком досить для повного щастя.

Сильна конституція

Груди й торс, покриті волоссям, волохаті руки й ноги — це особливі прикмети чоловіка із сильною СК. Вони сигналізують про високий рівень тестостерону — чоловічого статевого гормону. У чоловіка-секс-гіганта хлопчик починає перетворюватися з 9—12 років. Він не буде високим і худим, як Том Гіддлстон, — радше, присадкуватим і кремезним. У ліжку чоловік буде здатний на щоденні (і неодноразові — до чотирьох і більше) подвиги.

Високий інтелект — часто супутник слабкого темпераменту

Класифікувати статеву конституцію жінок теж досить просто. Вона залежить від віку, початку менструацій, часу настання першої вагітності, трохантерного індексу й характеру рослинності на тілі. Відіграє роль також вік, у якому прокинулося лібідо (за це відповідає нейроендокринна система), час, упродовж якого дівчина може досягти оргазму й те, скільки з її контактів закінчуються кульмінацією. Все інше залежить від виховання, психологічних і поведінкових особливостей, досвіду тощо.

Слабка конституція

Перша менструація настає в таких дівчат у 15—18 років, цикл часто буває порушений. Епіляція зони бікіні їх найчастіше не турбує: у ній майже немає потреби. Завагітніти їм непросто: це може тривати від трьох до десяти років, а вагітність часто ускладнюється токсикозом і загрозами зриву. Перший оргазм з партнером настає в них тільки після 30 (за 3—10 років після початку статевого життя). І це треба прийняти як даність.

Середня конституція

Перші місячні настають у дівчат із середньою СК у 12—14 років, роком раніше прокидається їхнє лібідо. Перший оргазм вони отримують уже за три місяці після початку статевого життя (деяким, щоправда, доводиться чекати — до трьох років). З вагітністю теж усе гаразд: настає за кілька місяців (іноді за 1—2 роки) і минає легко.

Сильна конституція:

Раннє дозрівання (приблизно з дев’яти років), стабільний цикл, бурхливий оргазм, легка вагітність. Цей набір часто має побічний ефект: зайва рослинність на тілі.

На кількість і яскравість сексу впливає не тільки статева конституція, а й цілий спектр чинників: умови, виховання, звички в сім’ї, імпринтинг (перше й часто неусвідомлюване сексуальне враження, зазнане в будь-який період розвитку), темперамент і біотип людини, пережиті травми, правила в соціальній групі.

Якщо різниця між фізіологічною схильністю й фактичною ситуацією дуже велика, є резон прагнути до набуття балансу — такого, що буде комфортний і тілу, і відчуттю себе особистістю. Звісно, статева конституція не є вирішальною в жодному з випадків, але якщо відкрити в собі й партнерові природні потреби, можна в несподіваний спосіб зробити життя приємнішим уже сьогодні — зокрема й перестати гнатися за ідеалом або картати себе за недосконалість. Секс створений не так для розмноження, як для насолоди й бути його має стільки, скільки потрібно.

У різноманітті світу прекрасна якраз його багатоваріантність, і варто визнати: було б з біса нудно, якби він був наповнений целулоїдними прототипами людей з однаковим набором даних.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.