До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відбувається з російськими посольствами в різних країнах світу

З початку війни в Україні світ не припиняє реагувати на вторгнення російських військ та нищівні наслідки, яких завдають окупанти українському народові й інфраструктурі країни. Багатотисячні антивоєнні мітинги, санкції, депортації дипломатів, масові збори коштів та гуманітарної допомоги — люди з різних куточків землі об’єдналися, щоб підтримати Україну та допомогти їй побороти ворога. Одним зі шляхів демонстрації солідарності з українським народом стали різноманітні акції біля посольств російської федерації.

Вільнюс, Литва

У Вільнюсі вулиця, де розташоване посольство росії, дістала назву Героїв України. Таблички з назвою вулиці зробили двома мовами — українською та литовською. Також мер Вільнюса особисто написав на дорозі біля російського посольства "путін, на тебе чекає Гаага".

Прага, Чехія

Реклама

Посол України в Чехії Євген Перебийніс повідомив, що в столиці країни вирішили перейменувати вулицю на підтримку України. "Міська рада Праги ухвалила рішення про перейменування вулиці, на якій розміщується посольство росії, на вулицю Українських героїв", — написав він. Перебийніс розповів, що міст на цій вулиці буде названо на честь українського героя Віталія Скакуна, який ціною власного життя підірвав міст у Генічеську, щоб стримати наступ російських окупантів. Також чеські активісти влаштували акцію протесту біля посольства російської федерації — вони облили вхід до будівлі штучною кров’ю.

Лондон, Велика Британія

У Лондон будівлю посольства російської федерації підсвітили кольорами українського прапора. Подібну "світлову інсталяцію" можна було побачити і в інших європейських столицях, наприклад, у Барселоні чи Відні.

Берлін, Німеччина
Фото поруч з посольством росії в Берліні, лютий 2022Фото поруч з посольством росії в Берліні, лютий 2022

Перед російським посольством у Берліні українські жінки розвісили 136 пар дитячих шкарпеток, у пам’ять про українських дітей, яких убили росіяни за місяць війни. Подібна акція відбулася і в Будапешті — на березі Дунаю виклали 300 пар взуття в пам’ять про щонайменше 300 загиблих від авіаударів російського війська по драмтеатру в Маріуполі.

Оттава, Канада

Урядовці столиці Канади Оттави додали синьо-жовті таблички "Вільна Україна" поруч із дорожніми знаками на вулиці, де розміщується посольство росії. Акцію особисто підтримав мер міста Джим Вотсон. За його словами, у такий символічний спосіб в Оттаві демонструють осуд дій російського уряду та показують солідарність з народом України.

Вашингтон, США

В американському Вашингтоні, округ Колумбія, активісти встановили власний дорожній знак на вулиці біля посольства росії. Надпис на знакові — "Президент Зеленський". Про це повідомив Клод Тейлор.

Рига, Латвія
Посольство росії в Ризі, березень 2022

Посольство росії в Ризі зобов’язали повісити на будівлю табличку "вулиця Незалежності України". Посольство російської федерації в Латвії має впродовж трьох місяців прикріпити табличку з новою назвою вулиці.

Варшава, Польща
Посольство росії у Варшаві, березень 2022

У Варшаві російське посольство облили штучною кров’ю. Активісти "понівечили" ворота посольства, а під його стінами розмістили фотографії жертв війни та зруйнованих будівель, зокрема й пологового будинку в Маріуполі.

Посольство росії у Варшаві, березень 2022Посольство росії у Варшаві, березень 2022
Дублін, Ірландія

У Дубліні ірландець протаранив вантажівкою ворота посольства російської федерації. Так він вирішив протестувати проти путінської війни в Україні. Відтак водій вийшов з автомобіля та залишив під посольством фото з наслідками руйнувань Українських міст, спричинених російською армією. На під’їзді до посольства активісти також залишили антивоєнні плакати.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.