До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Робота, транспорт, житло: корисні посилання для українців під час війни

Українські волонтери збирають та систематизують корисні посилання для земляків. Вони можуть стати в пригоді під час війни. Публікуємо перелік ресурсів для пошуку житла, транспорту, роботи та юридичної підтримки для українських біженців.

Фото: архів VOGUE
Житло

Ukraine Take Shelter. Це незалежна платформа, що допомагає українським біженцям знайти сім’ї, готові надати прихисток. Сайт розробили студенти Гарварда Аві Шифман та Марко Бурштейн.

I can help. На сайті сервісу є інтерактивна мапа, на якій позначені доступні варіанти прихистків. У нотатках до кожного з них можна знайти коротку інформацію, якій кількості біженців готові надати житло.

Реклама

Host4Ukraine. Тут можна опублікувати прохання щодо прихистку або отримати запрошення від небайдужих з усієї Європи.

Прихисток. Сайт доступний 40 мовами. За допомогою нього можна знайти житло не тільки в Європі, а й інших країнах світу, а також в Україні.

Shelter for UA. Волонтерський сервіс має на меті поєднати людей, що потребують житла через війну в Україні, з тими, хто готовий його надати. На сайті наявна інтерактивна мапа з доступними прихистками. Окрім цього, можна попросити допомоги з пошуком житла у волонтерів.

Share My Home. Сервіс допоможе знайти тимчасове житло в Нідерландах. Для цього треба заповнити форму та вказати кількість людей, що потребують прихистку.

EU4UA. Це платформа для прихистку біженців у Європі, що поєднує українців з європейськими господарями.

Wundeflats. Тут можна знайти тимчасовий прихисток у Німеччині.

Окрім цього, тут наведений список людей з Європи, які готові надати житло українським біженцям безплатно.

У фейсбук-групах Accommodation, Help & Shelter for Ukraine та Not Just Prayers люди з усього світу пропонують прихисток українцям у власних домівках.

Проходження кордонів

Tripadvisor для біженців: офіційний ресурс МЗС з інтерактивною мапою.

Моніторинг черг на кордоні. Дає змогу в режимі реального часу перевірити, де є черги, щоб не витрачати зайвого часу на перетин кордону.

Пошук роботи

Біржа роботи в тилу допомагає знайти або запропонувати роботу тим, хто потребує.

JOB for Ukrainians – телеграм-канал, який створив український інфлюенсер Кирило Сулига. Канал уже має понад 123 тис. підписників і безліч пропозицій роботи по всьому світові для українців.

UA Job Now – телеграм-канал допомогає українцям у питаннях працевлаштування під час війни – в Україні, Європі та віддалено. Тут немає волонтерських пропозицій, тільки оплачувана робота. Розміщення інформації про пошук робітників – безплатне.

Юридична підтримка

Юридичний штаб України – канал надання правової допомоги українцям під час війни, створений за ініціативи ЮК ASA GROUP та юристів-волонтерів.

Law Army of Ukraine – телеграм-канал Юридична Армія України. Адвокати Києва, Одеси, Житомира, Полтави, Чернівців, Вінниці, Сум та інших міст об’єднуються для допомоги населенню, – йдеться в описі каналу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.