До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ретроградна Венера: що цей період означає для вашого знаку зодіаку

Венера – планета любові до себе, краси і впевненості, починає ретроградний рух 19 грудня. Це явище відбувається кожні 18 місяців і не несе з собою загибель і морок, як ми звикли думати, згадуючи про ретроградний Меркурій. Насправді, ретроградна Венера — час можливостей і самопізнання, якщо ви правильно використовуєте цей період.

Photo: Style du Monde

Цього року ретроградна Венера пануватиме з 19 грудня 2021 року до 29 січня 2022 року у знаку Козерога. Перші ознаки ретроградності ми відчуємо 17 грудня, а післяретроградний ефект триватиме до 1 березня 2022-го. При цьому пік ретроградної Венери, коли можна відчути сильне кохання та впевненість у собі, настане 8 січня 2022 року.

Реклама

Щодо краси й догляду за собою, в період ретроградної Венери важливо піклуватися про своє самопочуття. Замість кардинальних змін у зовнішності — хай ітиметься про зміну кольору волосся чи ультракоротку стрижку — важливо налагодити зв'язок із собою і своїм тілом. Це допоможе добре почуватися у період ретроградності.

Ось на що варто звернути увагу під час ретроградної Венери вашому знаку зодіаку.

Овен

Порадуйте свою внутрішню дитину, присвятивши час тому, чим ви завжди хотіли займатися, але так і не спробували. Чим раніше ви знайдете хобі або заняття, яке приносить вам задоволення, тим легше буде зцілити минулі рани та позбутися особистих травм, з якими ви живете. Також це дозволить вам змінити свої реакції на емоційні тригери. Думайте позитивно.

Телець

Активуйте свою творчу натуру, присвятивши час красі. Зробіть маску для обличчя з того, що знайдете в холодильнику. Органічна маска заспокоїть і очистить вашу шкіру, дозволивши вам сяяти упродовж усього ретроградного періоду.

Близнюки

Відключитися від стороннього шуму й балаканини — найкращий спосіб проявити турботу до себе. Річ у тому, що ви беретеся за безліч проєктів одночасно, тому що є подвійним знаком і зазвичай виконуєте роботу за двох. До того ж, як балакучий знак, ви постійно відповідаєте на повідомлення, електронні листи й телефонні дзвінки. Зараз саме час, щоб побути на самоті й насолодитися тишею.

Рак

Як водяний знак, ви знайдете втіху в теплій ванні. Спробуйте додати трохи англійської солі, щоб очистити ауру, трохи кориці для енергетичного захисту та пелюсток троянд на знак любові до себе. Ця чарівна суміш оновить ваше самовідчуття і стане поштовхом для комфортного проживання періоду ретроградної Венери. Як наслідок, ви знайдете емоційний і духовний спокій.

Лев

Можливо, ви відчуєте, що ваші близькі та друзі приділяють вам недостатньо уваги, що є найгіршим кошмаром для вас, адже вам подобається постійно перебувати в центрі уваги. Замість того, щоб істерити з цього приводу, спричиніть фурор, розповівши про свої досягнення у соціальних мережах. Це принесе вам визнання, оплески й любов, яких ви так прагнете. Тільки не дозволяйте цьому визначати те, ким ви є!

Діва

Побалуйте себе. Купуйте косметику, яку ви любили у молодості. Пошукайте в Інтернеті парфуми, помаду або тіні для повік, якими ви бавились у дитинстві. Використовуючи їх зараз, ви відчуєте приємну ностальгію, що є однією з головних цілей ретроградного руху планет в астрології.

Терези

Спробуйте яскравий і веселий манікюр, який продемонструє легкість вашого внутрішнього стану. Не бійтеся додати трохи блискіток на нігті. Вибирайте шик, мерехтіння і сяйво. Подаруйте нігтям більше любові! Ви відчуєте себе зіркою й отримаєте масу компліментів — і вам це дуже сподобається.

Скорпіон

Любов, яку ви відчуваєте до себе, глибока, як океан. Проте, під час ретроградного руху ви можете засумніватися у своїх емоціях. Запишіть особисті афірмації або мантру і повторюйте ці слова щоранку, дивлячись на себе в дзеркало. Чим частіше ви повторюватимете їх, тим глибшим і надійнішим буде ваш роман із самим собою.

Стрілець

Ретроградний період — це час для змін, які поліпшать ваше життя. Єдиний дефіцит, з яким ви можете зіткнутися, пов'язаний із сухістю шкіри. Ваша шкіра відчуває сильну спрагу через зміни температури і відчайдушно потребує любові. Тому в цей період дуже важливо приділити увагу її зволоженню.

Козеріг

Похолодання не означає, що вам потрібно відмовитись від гламурних речей. Зробіть собі святковий макіяж і налаштуйтеся на веселощі.

Водолій

Як соціальний знак зодіаку з водним елементом, ви постійно приділяєте увагу іншим і старанно працюєте, щоб ощасливити дорогих вам людей. Піклуючись про людей, ви помічаєте, що чаша любові виснажується. Для поповнення балансу вам важливо подвоїти кількість сну. Лягайте раніше й виділяйте час на денний сон, щоб відновити і зміцнити рівень енергії та життєвих сил.

Риби

Ступні — особлива для вашого знаку частина тіла. У період ретроградної Венери вашим ступням потрібно більше турботи. Робіть щоденні масажі, домашні СПА і процедури. Це допоможе не лише позбутися дискомфортних відчуттів, а й сприятиме розслабленню і заспокоєнню.

Текст: Lisa Stardust
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.