До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

#РАКНЕВИРОК: знаменитості, які перемогли рак

Vogue UA і "Фонд Ріната Ахметова" продовжують проєкт #РАКНЕВИРОК. Ми й далі спілкуємося з фахівцями, відповідаємо на найпоширеніші запитання, пов’язані з лікуванням онкологічних захворювань, і засвідчуємо, що рак можна перемогти. У нашому новому матеріалі розповідаємо про знаменитостей, які змогли впоратися з хворобою.

Майкл Дуглас

Лікування проти раку актора Майкла Дугласа, зірки фільмів "Основний інстинкт" і "Метод Камінські", широко висвітлювалося в пресі. У 2010 році стало відомо, що в нього виявлено рак гортані. Лікарі спершу давали невтішні прогнози, проте в січні 2011-го з’явилася інформація, що актор повністю вилікувався, а ще за рік він і зовсім повернувся в професію. До речі, його першим проєктом після хвороби став мінісеріал Стівена Содерберга "За канделябрами", участь у якому принесла йому премії Emmy і BAFTA. Це був справді складний шлях і я почувався дуже погано", — зізнався Дуглас в одному з інтерв’ю. Відтоді вже минуло понад десять років, іноді в пресі з’являлася інформація про рецидиви, але офіційно нічого підтверджено не було. Його дружина Кетрін Зета-Джонс тоді також розповідала, що це був складний час для всієї сім’ї, але вони змогли подолати всі нещастя.

Реклама
Кайлі Міноуг

Співачка Кайлі Міноуг у віці 37 років стикнулася з раком молочної залози, до того ж про діагноз вона дізналася під час масштабного гастрольного туру. Співачка відразу ж зосередилася на здоров’ї, а на лікування в неї пішло близько півтора року. Весь цей час вона спілкувалася майже тільки з родиною, мало виходила з дому, але водночас встигла написати дитячу книгу. Тепер Міноуг активно закликає жінок обстежуватися й постійно порушує проблему раку молочних залоз у пресі.

Роберт Де Ніро

Актор Роберт Де Ніро стикнувся з раком передміхурової залози у 2003 році. Як публічна особа він не став приховувати від громадськості цього факту, щоб не виникало жодних домислів. Актор один раз докладно розповів про діагноз і лікування, а потім більше не повертався до цього питання в інших інтерв’ю.

Роберт Де Ніро
Шерон Осборн

Історія Шерон Осборн засвідчує, що можна не тільки перемогти рак, а й запобігти йому. У 2002 році зірка реаліті-шоу й дружина музиканта Оззі Осборна дізналася, що в неї рак товстої кишки, який встиг поширитися й на лімфатичні вузли, що дуже ускладнювало процес лікування. У таких випадках одужати виходить у близько третини пацієнтів і Осборн пощастило опинитися серед них. Ці драматичні події докладно показано в другому сезоні шоу "Сімейка Осборнів", у якому вона брала участь. На цьому її боротьба з онкологічними захворюваннями не закінчилася — лікарі заявили, що в неї великий ризик появи пухлин у грудях, і щоб запобігти цьому, Шерон зважилася на видалення молочних залоз.

Шерон Осборн
Г’ю Джекман

Актор Г’ю Джекман кілька разів стикався з раком шкіри. Спершу рак діагностували 2013 року, за три роки хвороба повернулася, а на знімках папараці можна було помітити, що в зірки "Росомахи" перев’язаний ніс. Виявляється, актор боровся з базальноклітинною карциномою — однією з найпоширеніших форм раку.

Г’ю Джекман
Синтія Ніксон

Виявляється, що зірка серіалу "Секс і місто" Синтія Ніксон також стикнулася з проблемою раку молочних залоз, перемогти який їй допомогла своєчасна діагностика. З 35 років вона постійно проходила мамографію, оскільки цей самий діагноз свого часу поставили її матері. У Синтії рак знайшли в 40 років. Актриса не стала публічно заявляти про це, а й далі грала в театрі та продовжувала звичайну діяльність. Вже після перемоги над хворобою вона розповіла в одному з інтерв’ю всю історію.

Синтія Ніксон

Дізнатися більше про ініціативу #РАКНЕВИРОК, а також поділитися своєю історією одужання можна на сторінці проєкту.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.