До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Пташка заспіває знов: частина азовців повернулася додому

Увечері 21 вересня колишній командир полку "Азов" Максим Жорін заявив, що частина його побратимів повернулася додому. Відбулася ця радісна подія в межах обміну полоненими між Україною та країною-агресором на території Чернігівської області.

Українські захисники повернулися додому

У себе в соціальних мережах Жорін написав: "Відбувся обмін полоненими, частина азовців удома. Нарешті ми змогли повернути ще частину захисників Маріуполя, зокрема бійців полку „АЗОВ"". У мережі вже доступні деякі фотографії, на яких видно, що додому повертаються такі легенди захисту "Азовсталі", як парамедикиня Катерина Поліщук з позивним Пташка, командир азовців Денис Прокопенко (Редис), його заступник Святослав Паламар, Сергій Волина – командир 36-ї окремої морської бригади піхоти, Михайло Діанов (старший сержант 36-ї бригади з Тернопільщини). Поки інформації про точну кількість звільнених бранців немає. Факт проведення обміну підтвердив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Реклама
Катерина Поліщук, Пташка, після звільнення з російського полону
Михайло Діанов, травень 2022

Паралельно з цим обміном до Саудівської Аравії сьогодні прибули 10 полонених іноземців, яких окупанти захопили на території України. Саудівська агенція преси (SPA) повідомила: "Принц-наступник Саудівської Аравії підтримував прямий контакт з Кремлем та українською стороною в межах угоди щодо визволення п’ятьох британців, одного марокканця, одного шведа, одного хорвата та двох американців". Цю інформацію також підтвердила прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.