До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все про весільний посуд і сервірування

Порцеляна, кришталь і столове срібло – три негласні кити, на яких тримаються правила сервірування весільного столу. Деталі – у спеціальному матеріалі бутика "12 персон" і Vogue.ua.

Келихи для білого вина Rosenthal TAC, столове приладдя Sambonet, ваза Rosenthal, порцеляна Dibbern PASTEL

Весільне сервірування – мистецтво в деталях: доречними на столі мають бути не лише посуд, декор та столове приладдя, а й деталі – вази і квіти, серветки, підставки для посуду. Розпочати слід зі скатертини: вона може бути білосніжною або пастельних відтінків – це добре підкреслить білизну порцеляни; гладкою або з драпіруванням, або навіть довгою, до підлоги. Весілля – рідкісний випадок, коли така урочистість є доречною.

Реклама

"Посуд, столове приладдя й келихи, які ви виберете на весілля, залежать від стилістики заходу, – впевнена Тетяна Суленко, керівниця бутика "12 персон ". – Для модного сьогодні весілля в екостилістиці доречніше вибрати посуд з кераміки або дерева, а як декор ставити на стіл ніжні букети лаванди. Але все-таки найпопулярніші весілля сьогодні – класичні, а це означає, що на вашому столі будуть порцеляна, столове срібло і кришталь. Це не тільки синоніми елегантності, але і речі, які можна передати у спадок".

Ваза Georg Jensen, келихи Eisch SKY GOLD, порцеляна Porcel PANTHEON, столове приладдя Sambonet і Wedgwood VERA WANG

Найкращу весільну порцеляну ось уже понад 60 років випускає німецька мануфактура Dibbern, а ідеальні для весільного столу колекції – Dibbern Pastel і Golden Forest. Це надміцна німецька кістяна порцеляна, покрита спеціальною захисною глазур'ю, яка забезпечує розкішний глянцевий блиск. Якщо ж хочеться відійти від звичної білої порцеляни, то ідеальний варіант – колекція Golden Forest з мінімалістичним дизайном – на порцеляну нанесений витончений золотистий силует дерева. Це посуд, якому немає рівних за фотогенічністю.

Ваза Georg Jensen, келихи Eisch SKY GOLD, столове приладдя Sambonet,порцеляна Dibbern GOLDEN FOREST

Оригінальну порцеляну для весільного столу випускає також англійська мануфактура Wedgwood. Легендарна компанія більше двох століть виробляє вишуканий столовий посуд, а декор для неї придумують найвідоміші дизайнери та художники з усього світу. На весільному столі гарний вигляд матиме колекція Wedgwood JASPER CONRAN PIN STRIPE – білосніжна порцеляна у стилі арт-деко зробить сервірування більш авангардним.

Ваза Rosenthal, келихи Eisch SKY PLATIN,порцеляна Wedgwood JASPER CONRAN PIN STRIPE, столове прладдя Sambonet

Якщо ви небайдужі до моди, то столове приладдя можна вибрати з колекції Wedgwood VERA WANG: набір посріблених столових приборів розробила дизайнер Віра Вонг, а на ручках красується ледь помітний фірмовий елемент дизайнера – переплетений візерунок. "У сервіруванні весільного столу діють ті ж правила, що і в сервіруванні іншого урочистого офіційного заходу", – каже Тетяна Сауленко. А це означає, що знизу стоятиме тарілка для основної страви, а для закусок – зверху. На ній – серветка, але в жодному випадку не паперова, а витончена тканинна. Столове приладдя розміщують залежно від подачі страв: найдалі від тарілок лежать прилади для закусок, які ви використовуватиме перш за все, а найближче – прилади для гарячого.

Ваза Georg Jensen, келихи Eisch SKY GOLD, порцеляна Porcel PANTHEON, столове приладдя Sambonet і Wedgwood VERA WANG

У весільному сервіруванні знадобиться мінімум чотири келихи, щоб гості могли вибрати, що вони питимуть: келих для шампанського, білого і червоного вин і міцних напоїв. Найгарніші келихи для шампанського – в колекції Eisch SKY GOLD з тонкого кришталю з золотою стрічкою, які матимуть такий розкішний вигляд, що стануть повноцінною прикрасою столу. Для білого і червоного вина підійдуть келихи Rosenthal TAC, або Eisch SKY GOLD з прозорого безсвинцевого кришталю, крізь який добре видно відтінок вина.

Келихи Eisch SKY PLATIN

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.