До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Портрет нації: як одягалися на Харківщині 100 років тому

Художник, етнограф та колекціонер Іван Гончар часто подорожував країною та з любов’ ю збирав світлини з усіх куточків України. Сьогодні ці фото – справжня енциклопедія українського побуту та традицій, яка допомагає дізнатися, як жили наші пращури. Сьогодні роздивляємося архівні світлини з Харківщини.

Дівчинка з лялькою, фотограф Тальбот; Харків, початок XX століття

Харківщина – унікальний регіон України, який історично відігравав величезну роль у розвитку української економіки, культури та науки. Художники й письменники, науковці та музиканти – Харківщина завжди була багатою на таланти, що потім прославляли Україну в усьому світі. До нашої добірки ввійшли світлини, зняті як на Харківщині, так і в самому Харкові в період з 1898 до 1910 року. На фотографіях можна побачити жителів Харківщини і в міському вбранні, і в традиційному народному одязі з великою кількістю ошатних аксесуарів та головних уборів, що ще раз засвідчує, яка в нас різноманітна та самобутня культура.

Реклама

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.