До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому всім потрібна відпустка — дослідження

Згідно з дослідженням організації Tourism Australia, робота поза офісом не сприяє додатковому відпочинку і відновленню, які необхідні всім нам.

Photo: Unsplash

Почуваєтеся спустошено? Якщо важко повірити, що майже половина 2021 року вже лишилася позаду, а ви ще не змогли нормально відпочити, то це має своє пояснення. Не секрет, що звички, які сприяють відпочинку, дуже змінилися за останній рік, тож не дивно, що багато хто з нас не приділяє достатньо часу відпочинку, а це не корисно ані для нашого тіла, ані для розуму.

Реклама

Після 15 місяців заборон через пандемію можна з упевненістю сказати, що ми випробували різні рівні ізоляції. І ніколи не проводили так багато часу вдома. Експерти кажуть, що якщо хоч якісь подорожі нарешті стали можливими, це одна з можливостей правильно організувати вільний час і привнести у своє життя здорові звички, як, до прикладу, фізична активність чи збалансоване харчування.

Нове дослідження від Tourism Australia засвідчило, що ті, хто взяли відпустку більш ніж на п'ять днів, повернулися до роботи, почуваючись продуктивнішими і менш схильними до лікарняного. Тоді як ті, хто практично не брав вихідних, почали страждати, виконуючи звичайні повсякденні завдання.

Пари, які сварилися за останній рік частіше, ніж зазвичай, також можуть прислухатися до результатів дослідження, що засвідчило: ті, хто відпочивав разом, покращили свої взаємини — 48 відсотків учасників зізналися, що після цього краще спілкуються і менше сперечаються, а троє з п'яти учасників помітили позитивні зміни у взаєминах після того, як провели час далеко від дому.

Відчуття психологічного і фізичного виснаження ще одна важлива проблема, виділена за результатами дослідження: 41 відсоток людей, які не брали довгу відпустку, більше схильні до "вигорання". "Вигорання може впливати на відвідування роботи 89 відсотків людей, які не брали відпустку, були відсутніми на роботі п'ять і більше днів на рік через хворобу, що істотно більше у порівнянні з тими, хто був у відпустці", йдеться в дослідженні.

Тим більше, щоб виїхати з дому, зовсім не обов'язково вирушати в далекі країни. Можна поїхати в подорож рідною країною, відволіктися від робочих питань і підтримати локальний туризм.

Можливо, саме зараз найкращий час, щоб почати планувати відпустку цього літа.

Текст: Imogen Reid

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.