До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Анджеліна Джолі й Ріанна порушують проблему домашнього насилля під час карантину

Актриса Анджеліна Джолі опублікувала на сторінках журналу Time відкритий лист, у якому порушує проблеми дітей під час епідемії коронавірусу. До того ж голлівудська зірка фокусується не так на самому захворюванні, як на труднощах, пов’язаних з їхньою ізоляцією під час карантину. Джолі закликає владу звернути увагу на те, що діти тепер опинилися заручниками в сім’ях, де поширене домашнє насильство. Тепер вони навіть не мають змоги попросити допомоги в людей, яким довіряють — шкільним вчителям або друзям.

Анджеліна Джолі

"Практика ізоляції своїх жертв поширена серед аб’юзерів, а вимушений карантин, пов’язаний з епідемією, якраз став для них зручним приводом, щоб підсилити психологічний тиск, — пише актриса. — Для багатьох дітей саме школи є щитом, який забезпечує захист від насилля в сім’ї. Саме треті особи, за статистикою, є тими, хто звертається до Служби захисту дітей. Сьогодні, коли самі вчителі, тренери й інструктори перебувають в ізоляції, дітям нема до кого звернутися по допомогу". Також Анджеліна Джолі нагадує про проблему харчування дітей, позаяк для багатьох саме шкільні обіди є головним, а часом і єдиним прийманням їжі впродовж дня. Від харчування в місцях навчання, за словами актриси, тільки в США залежить приблизно 22 мільйони дітей. Сама Джолі вже намагається розв’язати цю проблему — у березні вона передала 1 мільйон доларів організації No Kid Hungry. Як посол ООН, актриса й режисерка і далі підтримує дітей в Афганістані, Кенії, Камбоджі й Намібії.

Реклама

Проблеми насилля в сім’ї, які підсилилися під час карантину, порушує й співачка Ріанна, яка також ставала жертвою домашнього насилля. Разом із CEO Twitter Джеком Дорсі вони виділили 4,2 мільйона доларів на підтримку постраждалих. Ці гроші буде спрямовано на створення безпечних місць і комфортних умов життя для жертв домашнього насилля під час карантину, через який багато соціальних центрів просто не можуть приймати всіх охочих.

Ріанна

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.